Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vendégbabák emlékhelyének alapkőletétele Zalaegerszegen

311973187-115560821326934-748246065902808472-nOktóber 15 nemcsak a bazitai templom védőszentjének emléknapja, hanem a Vendégbabák napja is. Ez alkalomból állított a templomkertben imahelyet a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület.

Megemlékezésünknek nem az a acélja, hogy lassan gyógyuló sebeket újra felszakítsunk, hanem hogy gyógyulást keressünk arra, ami fáj.

A Biblia arra tanít minket, hogy minden emberi élet egy csoda és értékes. Nem az évek száma, vagy az ősz haj adja az emberi élet értékét. Az élet önmagában kincs. És akik itt vannak, ők tudják igazán, micsoda kincset veszítettek el. És ez fáj! Fáj, hogy akit vártak, őt nem ölelhették meg, hogy nem ringat-hatták és becézgethették. Fáj, hogy csak olyan rövid ideig volt egy-egy kisgyermek a vendégük.

És ezt a fájó érzést szeretnénk itt letenni. Istennel átbeszélni, hogy mi miért történik. Ő, aki gyermekekre mutatva azt mondta, hogy „ilyeneké az Isten országa”, miért nem rendezte úgy, hogy Isten országát szemlélhessük bennük?

Sok kérdésünk van, de hittel valljuk, hogy Isten, aki az élet Ura, megadja, hogy az örökkévalóságban, majd a vendégbabákkal együtt valamennyien vendé-gei lehetünk az Ő országában! Így kértük Isten áldását erre az emlékhelyre.