Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vegyük elő a kincseinket és osszuk meg az emberekkel - XVI. Benedek emeritus pápára emlékeztek Vízkereszt ünnepén Szombathelyen

vizkereszt-19-of-20XVI. Benedek emeritus pápára is emlékeztek január 6-án Szombathelyen a Székesegyházban, Vízkereszt ünnepén bemutatott szentmisén. Akár csak a Napkeleti bölcsek, úgy mi is vegyük elő az Istentől kapott kincseinket és osszuk meg az emberekkel, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök. 

vizkereszt-8-of-20Megtelt a Székesegyház az ünnepen, amelynek kezdetén Szabolcs püspök megáldotta a vizet, majd meghintette vele a megjelent híveket. Szentbeszédében kiemelte: az ünnep arra hívja fel a figyelmet, hogy Isten felfogható, feltárulkozik előttünk, látható, hallható, kapcsolatba tudunk vele lépni, ahogy a Napkeleti bölcsek is tették. Mi is erre kapunk meghívást, ez minden ember feladata. Sok kincset adott számunkra Isten és amikor megszületünk arra kapunk lehetőséget, hogy ezeket felfedezzük, megjelenítsük, odaadjuk.

vizkereszt-4-of-20A kincseinket vegyük elő, erre hív minket a mai ünnepen Isten, fogalmazott a segédpüspök hozzátéve: így tettek a Napkeleti bölcsek is. Ez a mi keresztény hivatásunk, és fontos tudni, hogy amikor adok nem leszek szegényebb, hanem ellenkezőleg: gazdagítom a családomat, környezetemet és magam is gazdagabbá válok. Folyamatosan adni, ez a keresztény hivatásunk, emelte ki Szabolcs püspök, hangsúlyozva: ilyen életpéldáért adunk hálát XVI. Benedek pápa kapcsán. Sok talentumot kapott, amelyeket Istennel együtt kamatoztatott az Egyház és az emberek javára. Utolsó mondatával pedig talán a legnagyobb kincsét vette elő és adta számunkra: Uram! Szeretlek! 

 

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják itt. 

A szentmise visszanézhető itt.