Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Együtt járni Jézussal - Egyházmegyei ministránstalálkozó Zalaegerszegen

Egyházmegyei ministránstalálkozóFebruár 18-án Zalaegerszegen találkoztak a Szombathelyi Egyházmegye ministránsai, hogy egy játékos, lelkiekben is gazdag napot töltsenek együtt

Egyházmegyei ministránstalálkozóSzentmisével vette kezdetét a hétvégi program. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédében felidézte, hogy volt idő amikor gyermekként Ő sem szeretett misére járni, ministrálni. De ma már hálás az oltárszolgálatban eltöltött évekért. Kiemelte: fontos szerepe van a ministránsoknak akik ezzel a szolgálattal is tanúságot tesznek Jézus mellett. A segédpüpsök hangsúlyozta: fontos lenne, hogy a fiatalok később se szakadjanak el a plébániáktól, a templomtól, a hittől.

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.

Egyházmegyei ministránstalálkozóA szentmise után kerekasztalbeszélgetés következett: megismerhettek papi életutakat, az akolitusi és diakónusi szolgálatról is hallottak információkat és felejthetetlen ministráns bakikról. Majd játékos vetélkedőn vehettek részt a ministránsok, csoportokra osztva. Falmászás, kapurarúgás, kosárradobás, kisbaldadobás, miniteke, kötélhúzás, csak a néhány a vicces feladatok közül. A Jóisten humora, hogy végül a kísérőként jelenlévő atyákból verbuválódott csapat győzött. A nap szentségimádással zárult.