Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima Magyarország és Európa keresztény jövőjéért - 1. hét

imahadjaratHamvazószerdától húsvétig közös imádságra buzdítanak a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat szolgálói Magyarország és Európa keresztény jövőjéért. 

Kedves Testvérek!

 

ha akkor népem, amely nevemet viseli, megalázza magát, imádkozik, keresi arcomat, elhagyja gonoszságait és visszatér hozzám — akkor majd én is meghallgatom őket a Mennyből, megbocsátom bűneiket és meggyógyítom földjüket.” (2Krón 7:14)

 

Szeretettel köszöntünk Benneteket ezen a közös úton, ahol elkísérjük az evangéliumi négy jó barátot egészen Jézusig. (Ezt a történetet megtalálod az evangéliumokban: Mk 2:1-12; Lk 5:17-26; Mt 9:1-8; interneten ITT)

Isten ajándékai vagytok mind! Több mint 400-an jeleztétek eddig, több mint 5 országból, hogy csatlakoztok az imahadjárathoz. Istennek legyen hála, és köszönet Nektek, akik igent mondtatok a hívásra!

Közös imahadjáratunk február 22-én veszi kezdetét és Húsvétig tart, de bármikor be lehet kapcsolódni. Ha valakit meghívnál, csak küldd el ezt a linket:

https://forms.gle/upLjGN8GaqK7wDwB9

 

Ha velünk tartasz, annyit vállalsz, hogy Húsvétig minden nap imádkozol az éppen aktuális témában 10 percet és vállalsz valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre, akkor a honlapunkról tudsz letölteni néhány imát. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Kérjük továbbá, hogy legyél te is építője egy nagy nemzetközi imakatedrálisnak, hogy éjjel – nappal minden pillanatban szállhasson Istenhez a dicséret szava. Fogadj örökbe egy imaórát, és minden héten egy órát imádkozz a dicsőítést vezető testvérekkel, és értük is. Ezt itt teheted meg:

https://forms.gle/ybcLmyF5EYMc6Waf7

Idén fontos része az imahadjáratunknak, hogy fülünk Jézussal együtt figyeljen a csöndességben hozzánk szólni kívánó Atyára. A 10 perces ima után tölts 5 percet csendben, Istenre várakozva.

 

RÖVIDEN:

10 perc saját ima – 5 perc csöndes Istenre figyelés – valamilyen böjt – heti egy óra dicsőítés.

 

Imahadjáratunk során hetente más - más téma kerül előtérbe. Az első héten a bűnbánat kerül figyelmünk fókuszába. Kezdetként Fekete Szabolcs katolikus püspök szavai bátorítanak bennünket:

Higgyük, hogy Jézus erősebb a rossznál!”

A buzdítás itt tekinthető meg: https://youtu.be/yETEeBtHX-o

 

Szeretett Testvérek! A négy jó barát egy beteget visz Jézus elé – mi visszük szegény Európát, mely lelki – szellemi betegségektől tépázottan, szinte magatehetetlenül éli meg mindazt a csapást, ami utolérte. A béna ember nem egyik pillanatról a másikra vált azzá. Európa sem ... „Talán őrzője vagyok én testvéremnek?” - kérdezhetnénk. Sienai Szent Katalin – korának nagy hatású szentje mondja: „Azért tart ott a világ, ahol, mert én Katalin ott tartok, ahol”. Charles Finney, csodálatos igehirdető hasonlóképp gondolkodik: „mindenestől legyünk tudatában nemzetünk erkölcsi állapotáért való felelősségünknek”. Ezen a héten arra bátorítunk Benneteket, hogy őszinte bűnbánattal menjünk Atyánk elé,s a megtérést kezdjük el önmagunkon. Bánjuk meg bűneinket, mulasztásainkat, s ha süketek voltunk Isten hozzánk szóló szavára! A Szentlélek ajándéka a bűnbánat is: fogadjuk el ma elsőként mi, hogy másokat is elvezethessünk az Irgalmas Istenhez, aki „késedelmes a haragra, nagy kegyelmű és igazságú” (Zsolt 86:15)

Imával és hálás szeretettel:

A Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat magyar szolgálói

https://ih-hu.webnode.hu/

Az Egység imája. Letölthető itt.