Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

KÉSZ-imalánc a békéért március 25-én

imalanc2023Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is folytatjuk az ünnephez kapcsolódó imaláncunkat, melyre szeretettel hívjuk a KÉSZ-csoportokat, a KÉSZ társzervezeteit és minden lelkes imádkozót!

Egy szép középkori magyar szokás szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a hívek összegyűltek templomukban, és ezerszer elimádkozták az angyali üdvözlet imádságát, az Üdvözlégy Máriát. A budaörsi KÉSZ pár évvel ezelőtt felelevenítette a hagyományt, mely kezdeményezésükre 2021-ben számos KÉSZ-csoport csatlakozásával országos imalánccá fejlődött, 2022-ben pedig már Kárpát-medence-szerte imádkoztunk együtt a Szűzanyához (ld. interjú Makláry Ákossal).


Idén is kérjük folyamatos imádsággal a Szűzanya közbenjárását a megtérésért és a békéért március 25-én, szombaton reggel 8 és este 6 óra között!

Várjuk azoknak a csatlakozását, akik vállalják, hogy egy-egy órában elimádkoznak száz Üdvözlégyet. Az imádságot lehet egyénileg vagy közösségben, otthon vagy a templomban is végezni. Több időpontot is lehet vállalni, ill. egy időpontban többen is imádkozhatnak egyszerre.

Kérjük, hogy csatlakozási szándékát jelezze felénk, melyet IDE KATTINTVA tehet meg. 

Az imádkozók listáját a jelentkezések alapján folyamatosan frissítjük. 

Imádkozzunk Szűz Máriához, a béke királynőjéhez, kérve közbenjárását!