Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!

119Ünnepélyes szentmisét mutatott be Fekete Szabolcs Benedek püspök atya Császár István plébánossal és az egyházmegye papnövendékeivel, a hívek részvételével húsvét napján a Székesegyházban.

A szentmise ünnepélyességét emelte Lakner-Bognár András orgonaművész játéka és a VOX Savariae ökumenikus énekkar éneke Lakner-Bognár Nóra karnagy vezényletével. Általuk csendült fel a székesegyház falai között Christopher Tampling: Missa festiva szerzeménye, ami dicsőségesen hirdette a feltámadás örömhírét.

A szentmise kezdetén Szabolcs püspök köszöntötte a híveket, és emlékeztetett húsvét123 legnagyobb ajándékára, ami a feltámadt Krisztustól származik a békességre. A szentbeszédében Püspök atya az evangéliumot állította elénk, felidézte, hogy minden sír fejfájára nevet és két számot vésnek. De ezen az ünnepen ha Krisztus sírjára tekintünk azt láthatjuk, hogy nincs itt feltámadt. Az ő sírjánál nem szabad gyászbeszédet tartani. Az apostoloknak is időbe telt, mire erre a kijelentésre megtudták adni a helyes választ, valóban, tényleg így van nincs itt feltámadt. Az apostolok belekezdtek egy olyan vállalkozásba a húsvét hatására, hogy Krisztus nevében hirdessék az evangéliumot az egész világon. Hozzánk is eljutott Krisztus örömhíre, ezért vagyunk ezen az ünnepen 154együtt. Ezért a tizenkét apostolnak kell hálásnak lennünk. Ha Jézus legyőzte a bűnt, miért van az, hogy a világon ez nem látszik, hogy nem lett jobb? Jézus nem megváltoztatta a világot, hanem megváltotta, az embert, személy szerint mindenkit.

Zárásul örömhírt hirdetett Szabolcs atya a híveknek. Egy virágzó őshonos cseresznyefát állított példának a hívek elé, ami egy kert közepén, minden viszontagság ellenére virágzik, így kell mindnyájunknak virágozni, hogy gyümölcsöt tudjunk hozni, maradandó gyümölcsöt.

A szentmise ITT visszanézhető!