Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Van kikötő az életünkben: Krisztus! - Püspöki szentmise volt a Szakkollégiumban

20230405-2036072023. április 5-én, nagyszerda estéjén püspöki szentmise volt a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium kápolnájában.

20230405-200426A legszentebb áldozatot Székely János megyéspüspök mutatta be Köbli Tamás atya szakkollégiumi spirituális koncelebrálásával. A szentmisén velünk imádkoztak Vígh Balázs és Pongrácz Benedek papnövendékek is.

Hagyományosnak mondható, hogy a megyésfőpásztor a tavaszi időszakban szentmisét mutat be a szakkollégium kápolnájában. A zsúfolásig megtelt kápolnában a szakkollégiumi énekkar vezette az énekeket. Püspök atya imájában rámutatott: Az életünk nem céltalan. Van biztos kikötőnk, ami felé hajózunk és ő nem más, mint Krisztus. Biztosak lehetünk benne, ha vannak is botlásaink, hibáink életünk során, akkor is Krisztus tenyerébe hullunk bele.

20230405-202942A szakkollégisták néhány hete Celldömölkön töltötték el a nagyböjti lelkigyakorlatukat és a nagyszerdai püspöki szentmise is segítette a közösségünket a Húsvét nagy titkának megértésében.

Nagy örömmel köszöntöttük körünkben a szentmise végén egykori szakkollégistánkat, Pongrácz Benedek papnövendéket. Benedeket a másnapi nagycsütörtöki szentmisében diákonussá szentelte Székely János püspök atya. Meghatóan szép volt, hogy a szentelése előestéjén visszalátogatott egykori alma máterébe, ahol közösen imádkozhattunk érte. Kérve a Mindenhatót, hogy vigye végbe benne a megkezdett jót!

 

szakkollégium