Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Élménybeszámoló az Egyházmegyei hittanverseny döntőjéről

dsc3047A Szombathelyi Egyházmegye által megszervezett hittanversenyt sok tanulás és szervezés előzte meg. Először csapatot kellett magunk köré szervezni, de ez hamar sikerült.

Ez követte a „beugró” feladat elkészítése. A mi csapatunk Mindszenty Józsefnek csinált egy Facebook profilt. Szerepelnie kellett benne az adatainak, profilképének, eseményeknek és az érdeklődési körének. Ez is nehéz feladat volt, de csak ez után kezdődtek az igazi feladatok. A csapatban felosztottuk egymás között a megtanulandó anyagokat. Ezeket az anyagokat képezte Szent Márton, Szent Kvirin, Boldog Batthyány-Strattmann László, Coreth Mária , Boldog Brenner János és Mindszenty József. A csapat meglepően jól megtanulta ezeket. 2023. május 8-án Szombathelyen került megrendezésre a „Szentekdsc2891 földjén” hittanverseny.
Maga a verseny két részből állt. Az első rész a székesegyházban került sor. Sárvári csapatként ez bizonyult a legnehezebb feladatnak. A csapatoknak a válaszokat a
székesegyházban kellett megkeresniük. Ilyen volt például az ereklyetartó megkeresése vagy egy latin szöveg befejezése. A második rész már picit könnyebb volt. Minden szenthez ki kellett tölteni egy feladatlapot. Legérdekesebb talán a Szent Mártonhoz tartozó ábécés feladat volt. Az utolsó feladatlap összefoglalta tudásunkat, hiszen képfelismerős totó volt. A feladatok kitöltése után ebédre pizzát kaptunk. Ezek után a székesegyházban egy rövid eredményhirdetésre került sor. 
Egy nagyon jó hangulatú és változatos verseny volt, szerintem mindenkinek tetszett.

Schwott Bence