Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megáldották a felújított Kálváriát


Felújították a stációkatSzeptember 13-án áldotta meg Veres András megyéspüspök Gencsapátiban a Szentkút felújított stációit. 


Felújították a stációkatSzent Kereszt felmagasztalásának ünnepén több száz hívő zarándokolt el a gencsapáti Szentkúthoz. Az elmúlt hónapokban egy sikeres pályázatnak és összefogásnak köszönhetően sor került a kálvária stációinak felújítására. Megszüntették a falak vizesedését, újra színezték az egyes állomásokat. 

A környező településekről gyalogosan is sok zarándok érkezett a Szentkúthoz, hogy részesei legyenek az ünnepnek. Dr. Veres András megyéspüspök áldotta  meg a stációkat. Mint beszédében kiemelte: fontos, hogy a keresztények feltekintsenek Krisztus keresztjére amelyből erőt meríthetnek a mindennapokhoz, a nehéz helyzetek megoldásához.

Az ünnepi szentmise és a stációk megáldása után helyi művészeti együttesek adtak műsort. Beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki az összefogás fontosságát hangsúlyozta és arra biztatta a gencsieket: legyenek büszke ápolói őseik hagyományának és viseljék gondját a Szentkútnak.

Felújították a stációkatGombos Bálint plébános köszöntőjében összefoglalta a felújítási munkálatok szükségességét, menetét. Majd a támogatóknak emléklapokat adtak át.

Dr. Veres András szentbeszéde megtekinthető: https://www.youtube.com/embed/_pqV2hZULXk