Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tanévet zárt a Szakkollégium


Te Deum a szakkollégiumbanTe Deum hálaadó szentmisével mondott köszönetet a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium a 2015/16-os tanév eredményeiért. Ezen az ünnepen adták át a II. János Pál Kiválósági Ösztöndíjakat is.


Te Deum a szakkollégiumban2016. május 12-én, a szombathelyi Jézus Szíve Zárdatemplomban Te Deum szentmisét tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium közössége. Ez az ünnepség alkalmat adott a 2015/16-os tanév vége felé egy rövid visszatekintésre, év értékelésre és köszönetnyilvánításra a tanév eredményeiért. A hálaadó szentmisét szakkollégiumunk igazgatója, Dr. Németh Norbert atya mutatta be. Homíliájában köszönetet mondott elsősorban a Jóistennek, a szakkollégium oktatóinak, munkatársainak, segítőinek és a szakkollégistáknak is. Kiemelte, hogy a szakkollégiumunk egyik meghatározó eleme a közösen megélt élmények: legyenek azok a lelket gazdagító vagy az elmét pallérozó események.

Te Deum a szakkollégiumbanA szentmisét követően a szakkollégium tornatermében folytatódott az ünnep. Ezen az alkalmon került átadásra a II. János Pál Kiválósági Ösztöndíj a hat nyertes szakkollégistának. Az ösztöndíj adományozója a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke Nagy Zsolt köszöntőjében kiemelte: Az alapítvány fontosnak tartja a hallgatói kiválóság elismerését és immár harmadik alkalommal jutalmazza a tudományos területen, a sportban, a művészetekben vagy a közösségért végzett kiemelkedő teljesítményt.   Ösztöndíjban részesültek Pesti Arnold, Kiss Zsanett, Horváth Rebeka, Laczkó Éva Mária, Szeiler Bálint szakkollégisták. Kausits Anita szakkollégista pedig informatikai tárgyi eszköz jutalomban részesült, amit a magas színvonalú kutatásaihoz tud majd használni. Az est közös állófogadással ért véget.

A programot az EGYH-KCP-16-0184 pályázat támogatta.

 

II. JPKSZK