Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Előbb imádkozunk értük - Nevelőtestületi lelkigyakorlat augusztus 20-22.

tantestületi lelkigyakorlatA kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tantestülete ezt a tanévet is közös lelkigyakorlattal kezdte, melynek - már több éves hagyományt követve – a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia adott otthont.

tantestületi lelkigyakorlatMi, pedagógusok, nagyon fontosnak tartjuk, hogy mielőtt nevelnénk, oktatnánk a ránk bízott gyerekeket, azelőtt imádkozzunk értük. Ebben most Dr. Németh Norbert atya segített minket, aki – a Szentatya programját követve – az Isten irgalmáról és az irgalmas nevelésről beszélt nekünk. A csöndes időkben és a szentmiséken tovább mélyülhetett bennünk mindaz, amit az előadásokban kaptunk, a kiscsoportokban pedig ki-ki megoszthatta, mi érintette meg, mi foglalkoztatja a leginkább.

Ebben a hagyományos lelkigyakorlatban az imádságon kívül mindig helyet kap jópár vidám programpont is. A beszélgetések és játékok idén is jó alkalmat nyújtottak arra, hogy megismerkedjünk az új kollégákkal, meséljünk a nyári élményeinkről és még jobb, erősebb közösséggé formálódjunk.

A lelkigyakorlat záróakkordjaként látogatást tettünk a Brenner János Általános Iskola, tantestületi lelkigyakorlatGimnázium és Kollégium tavaly elkészült épületében, majd a Püspöki Palota frissen felújított részében.

Mély lelki, és szívderítő közösségi élményekkel feltöltődve kezdünk neki a tanévkezdő munkának, így az óvodásokat, kis és nagy diákokat egy vidám, összekovácsolódott nevelőtestület várja szeptember 1-jén.