Szombathelyi Egyházmegye

Kisboldogasszony ünnepe Sárváron

Kisboldogasszony ünnepe Sárváron2017. szeptember 8-án, pénteken délelőtt a 10 órakor kezdődő szentmisén születésnapi zsúrra voltak hivatalosak a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolai diákjai és nevelői. A Szeplőtelen Szűzanya születésnapját ünnepelték. 

Kisboldogasszony ünnepe SárváronA szertartáson Orbán István kanonok úr minden gyermeket megszólított. Lelki útmutatást adott az egymás iránti szeretetről. „Ma több mint 350 gyermek és felnőtt jött el, hogy köszöntse Égi édesanyánkat. Az evangéliumban az apostol istenszeretőnek, testvérnek szólított minket. Valóban azok vagyunk, hiszen a mi elsőszülött testvérünk, Jézus. Az istenszeretők közös édesanyja a 2030 éve született názáreti Mária. A Szent Család tagjai is biztosan megemlékeztek Mária születésnapjáról, köszöntötték Őt, így mi is eljöttünk, hogy iskolai-családi közösségben kedveskedjünk neki. 

Kisboldogasszony ünnepe SárváronCsaládi összejöveteleken nemcsak az ünnepeltekről, hanem az elhunytakról is megemlékezünk. Így történt ma ez is, hiszen rengeteg nevet hallottatok, akik Jézus rokonságához tartoztak. Ők a mi rokonaink is, hiszen mi katolikus keresztények egy családhoz tartozunk, ezért is lát minket mindig szívesen Jézus a templomban. Milyen jó, ha egy gyermeknek van testvére, mennyire fontos a testvéri szeretet. Beszélgessetek a testvéreitekkel! A várandós édesanyák egy csodaszép állapotban vannak. Az iskolánkból kimaradt diákok közül is már sokan édesanyák. Viselkedjetek udvariasan az áldott állapotban lévő édesanyákkal, hiszen ők is Máriához hasonlóan gyermeküket hordozzák. Ezen a születésnapon gondoljatok a nagyszüleitekre is, hiszen szóba kerül Anna és Joachim neve is az Evangéliumban. Ők Jézus nagyszülei. Gondoljatok a gyerekeket örökbefogadókra is, hiszen ők is csodálatos dolgot tesznek.

Isten mindig remekműveket alkot. Te is egy remekmű vagy, de te is így nézz mindenkire. Ők is remekművek. Viselkedj mindenkivel úgy, hogy Isten képmását lásd bennük!

Legyél az élet barátja! Jó példával járj elő a családi és az iskolai testvériségben!”

A szentmisén a diákok könyörgéseket olvastak fel az ünnepelt Szűz Máriához.