Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium hallgatói az ELTE kiválóságai között

Kiváló szakkollégisták2017. október 17-án tartották az ELTE Savaria Egyetemi Központjában Szombathelyen a hallgatói kiválóságok ünnepélyes ösztöndíjátadóját. Ezen az alkalommal adták át a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat és első alkalommal az ELTE Savaria Kiválósági Ösztöndíjakat.

Kiváló szakkollégistákA Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat (korábban Köztársasági Ösztöndíjat) a több féléven keresztül bizonyított kiváló tanulmányi eredmény elismeréseként adományozza az emberi erőforrások minisztere. Ezt az ösztöndíjat a hallgatók pályázat útján, az egyetem felterjesztettjeként nyerhetik el.

Örömünkre, kettő szakkollégistánk is részesült idén ebben a magas elismerésben: Horváth Rebeka és Pesti Arnold.

Az ELTE Savaria Kiválósági Ösztöndíjat az ELTE csatlakozáskor jelentette be prof. dr. Mezey Barna korábbi rektor. Lényege, hogy mindazon hallgatók, akik 400 pont feletti eredménnyel nyertek felvételt az ELTE Szombathelyi Campusára, havi 40 000 forint, akik pedig 450 pont feletti eredménnyel érkeztek, havi 80 000 forint ösztöndíjat kapnak az első tanulmányi évben.

Zsédely Petra elsőéves szakkollégistánk kiemelkedő felvételi eredménye elismeréseként részesült ebben az ösztöndíjban.

Az ünnepségen dr. Németh István az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese köszöntötte a kiválóságokat és az ELTE rektora és kancellárja megbízásából átadta az okleveleket.

Az ünnepi műsorban szakkollégistáink színvonalas előadását hallgathatták meg a résztvevők. Mihajliv Renáta és Teleki Blanka megzenésített verseket adtak elő.

Gratulálunk az ösztöndíjat elnyert szakkollégistáinknak és külön gratulálunk a művészi előadást bemutató két szakkollégista lányunknak is!

 

(Gaspari Gábor, szakkollégiumi titkár)

(Fotó: Herczeg Ákos)