Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyórás szentségimádás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve november 25-én


kk2Egyórás szentségimádás Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Országszerte különböző helyszíneken, így egyházmegyénkben is. Részletek. 

Különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.

Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 000-en. Mit kell ehhez tenned? Csatlakozz!

Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél?

1. Keress olyan helyet, ahol már most is van szentségimádás a www.szentsegimadas.hu oldalon, illetve a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon lévő térképen!

2. Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhettek a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.

3. Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.

4. Fontos, hogy minden résztvevő jelentkezzen a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon. Így látjuk, hogy mennyien imádkozunk együtt, elértük-e már a 20 000 főt. A jelentkezések által tud bővülni a szentségimádási helyszínek száma is. Veletek együtt az egész Kárpát-medencében teljes lesz a lefedettség. A jelentkezés során feliratkozhatsz a NEK 2020 hírlevélre, melynek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből értesülhetsz programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

A Szombathelyi Egyházmegyében a helyszínek: 

Balogunyom – Mindenszentek-templom
Celldömölk-Nagyboldogasszony-kegytemplom
Gyöngyösfalu-Szent Márton-templom
Jánosháza-Keresztelő Szent János-templom
Kőszeg-Zárdatemplom és Szent Imre Missziós ház

Lenti-Szent Mihály-templom
Sárvár-Rábasömjén-Szent Márk-templom
 Szombathely-Székesegyház; Petőfi-telep Jézus Szíve-templom és Zárdatemplom

Táplánszentkereszt-Szent Lőrinc-templom
Zalaegerszeg-Szent Sebestyén-templom és Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom