Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jótékonysági bál Jánosházán

Jótékonysági bál2017. november 18-án jótékonysági bált rendezett a Szent Imre Általános Iskola Szülői Közössége.

Jótékonysági bálBodorkós Imre plébános úr megnyitójában a keresztény emberhez méltó szórakozást kívánt a jelenlévőknek. Utalt arra, hogy az önzetlen adakozás lehetőséget kínál majd arra, hogy az iskolában nevelődő diákok élete tartalmasabb, élményekben gazdagabb lehessen. Fontos, hogy megtaláljuk a közös célokat, és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt azért, hogy gyermekeink hitben, erkölcsben nemesebb lelkületű emberekké váljanak.

Plébános úr köszöntőjét hangulatos műsor követte a jelenlegi és volt diákok, valamint a szülők közreműködésével. Felléptek az iskola 8. osztályos tanulói, a Pálfai Énekesek (Miskolciné Rosta Csilla, Miskolci Tamás, Szabóné Ponstein Tímea), a Nemeskeresztúri Szoknya-szaggatók és a Szent Imre Tánccsoport. Az előadott műsorszámokat a közönség lelkes tapssal jutalmazta, majd az est további részében Mező Csaba gondoskodott a remek hangulatról.

Jótékonysági bálNémethné Pál Gyöngyi, a Szülői Közösség elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik jótékonysági bál előkészítésében bármilyen feladatot önzetlenül vállaltak. Megköszönte a tombolára küldött jószándékú felajánlásokat, a jótékonysági jegyek megvásárlását, a terem előkészítését, a vendégváró süteményeket. A bevételt a Szülői Közösség ebben az esztendőben is a gyermekek javára, játékok és sporteszközök vásárlására, valamint az osztálykirándulások és iskolai rendezvények támogatására fordítja.

Örömmel éltük meg Phil Bosmans gondolatát: „Az égnek a földön kell kezdődnie, mindenütt, ahol az emberek barátok, és ahol a jóságot örömmel adjuk kézre.”

Szöveg és fotó: Szatmári Éva