Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Könyvbemutató első könyves szerzővel Andrásfán

Könyvbemutató2017. november 25-én tartotta első könyvbemutatóját a II. János Pál pápa Katolikus Szakkollégium diákja, Nagy Angyalka az andrásfai Művelődési Házban. Régi álma teljesült azzal, hogy megjelenhetett első regénye, amely „A szíved mélyén” címet kapta.

KönyvbemutatóA bemutatót furulyaszó indította és zárta, a méltatást és a beszélgetést Koós Ildikó tanárnő, az ELTE SEK PPK főiskola docense vezette. A könyvbemutatón nem csak én és a könyvem kerültünk bemutatásra, hanem bemutatkozhattam egy másik oldalamról is. A zene is fontos része az életemnek, így megmutattam énektudásomat. Két rövid részt énekeltem el egy, az autóversenyzéshez kapcsolódó dalból.  A két részlet között két szakkollégista társam (Kiss Zsanett és Menyes Tamás) adott elő egy rövid kis részt a könyvemből.

A beszélgetés során szóba került a könyvem témája, körbejártuk, hogy milyen területeket érint, beszéltünk a címről és a borítóról is, amelyet Nagy Dóra szakkollégista társam készített.

KönyvbemutatóÖrömmel töltött el, hogy szép létszámmal jelentek meg emberek a bemutatómon. Köztük sok volt általános iskolai és gimnáziumi tanárom. Jelen volt továbbá a II. János Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója, Németh Norbert atya, illetve falunk polgármestere, Korán Tibor is. Azonban nem hiányozhattak a barátaim és a családom sem, illetve a falubeliek, a szomszéd települések lakói.

Könyvem megvásárolható nálam 2500 Ft-ért. (Szhely, Hollán E. u. 10-12.)

Röviden a tartalomról:

Kathlin kis kora óta az autósportok szerelmese. Már nagyon fiatalon versenyekre jár, otthon Barbie babázás helyett kisautókat versenyeztet az öccsével. Nagy álma, hogy egyszer versenyző lesz és bekerül a világ legjobb autóverseny-sorozatába, a Dream Racingbe. Ez végül részben teljesül, amikor 22 éves korában leszerződteti magához a Green Horse Racing Team, igaz csak szerelőnek, de már ez is boldogsággal tölti el. Úgy érzi, megtalálta a helyét. Az egyetlen problémája csak az a pilóta, akinek az autóját szereli: Maximilian Stappen. A srác elviselhetetlen, Kathlin sosem kedvelte. Alig hiszi el, hogy pont mellette kell dolgoznia. 

Ahogyan telik az idő, Kathlin rádöbben, hogy Max mégsem olyan szörnyű, mint amilyennek tűnik, életéből viszont furcsa részletek derülnek ki, és egy régi emlék is kísérti: nagybátyja elvesztése.

A Szerzőről:

Az írás már jó ideje jelen van az életemben. Gimnazista koromban a Zalai Hírlap SÉTA tér rovatába írtam cikkeket, melyeknek elismeréseként 2015 tavaszán Aranytoll díjban részesültem. Nagy álmom teljesül most azzal, hogy kiadathatom első regényemet, amely hűen tükrözi személyiségem két darabját: a szerelmet és az autóversenyt.

Szöveg: Nagy Angyalka, szakkollégista