Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi úton karácsony felé

Karácsonyi ünnepségMozgalmasan teltek az adventi napok a Szent Imre Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára. Míg az alsó tagozatosok szorgalmasan állították össze az intézmény karácsonyi műsorát, addig a felsősök maroknyi csapata betlehemezéssel készült.    

Karácsonyi ünnepségMár hagyomány, hogy karácsony előtt ellátogatnak a Kamondra a Szenvedély és Pszichiátriai Betegek Otthonába, a helyi óvodába, illetve Kemenespálfára a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Pál Szociális Központjába. Ebben az évben is így történt. Ezúttal a Reménység pásztorjátékával tették szebbé a meglátogatottak ünnepét.

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján került sor az alsó tagozatos diákok karácsonyi műsorára. Először a Négy kis gyertya történetének segítségével hangolódhattunk rá az ünnep üzenetére, majd karácsonyi népszokásokból kaphattunk igazán hangulatos ízelítőt. Természetesen megelevenedtek előttünk a betlehemi éjszaka eseményei is, hisz a kis Jézus tette teljessé délutánunkat. A jelenetek közt karácsonyi dalok csendültek fel szintén az alsós diákok előadásában. A szülők és diáktársak vastapssal jutalmazták a kisdiákok lelkes, szívbéli játékát, énekét.

Karácsonyi ünnepségBodorkós Imre plébános úr ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: rajtunk múlik, milyennek szeretnénk az ünnepet. Adjunk helyet Isten jelenlétének, a Kisdednek! Észrevehető legyen, hogy valami történt velünk ezen a karácsonyon. Így lesz Isten áldásában gazdag, lelki ajándékokkal teljes ünnepünk.

Szöveg: Martonné Böröcz Ramóna-Fotó: Bödör Zsolt