Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ökumenikus imaórákat tartottak Szentgotthárdon

Ökumenikus imahétPálforduló napján ért véget az ökumenikus imahét programja Szentgotthárdon. A keresztény egységért rendezett nemzetközi imahét keretén belül a Rába-parti városban az evangélikus templomban Heiter Róbert Gottfried káplán, a református templomban Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész hirdette az Örömhírt.

Ökumenikus imahétA barokk templomban január 25-én az esti órákban gyűltek össze a keresztény hittestvérek. Az imaóra bevezető részében Heiter Róbert Gottfried szentszéki bíró köszöntő beszédében elmondta: a keresztények feladata a létrejött kapcsolatok élővé tétele.

Lang Márk, a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnázium végzős diákja tolmácsolta Pál apostol rómaiakhoz írt levelének részletét, majd Sisakné Páll Klára református lelkész beszélt a jerikói „nevesincs” vakkoldus meggyógyulásáról, aki hitének köszönhetően visszanyerte látását. Igehirdetésében hangsúlyozta: lelki vakságunkban sokszor nem látjuk meg embertársunk rászorultságát, akárcsak saját bűnünket. „Gazdag és szép a magyar nyelv, amely így fogalmaz: legyünk tekintettel a másik emberre. Ekkor valóra válik lelki vakságunk örömhíre, van szabadulás Krisztus fényében” – zárta gondolatát a tiszteletes asszony. 

Az ökumenikus imaóra közös imádsággal vért véget a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébániatemplomban Pál apostol megtérésének ünnepén.

Szöveg:Horváth R. László-Fénykép: Bana Ferenc