Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

2018. évi Kolping farsangi bál

kolpingbal-kormenden-img-0802A Körmendi Kolping Család 2018-ban is folytatta hagyományait és éves programsorozatának első állomásaként idén is megrendezte farsangi bálját, amely ez évtől immáron az egyúttal az egyházközség rendezvényévé is vált.

kolpingbal-kormenden-img-0882Amint az már hosszú évek óta hagyomány, Kolping családunk idén is a nagy sikernek örvendő farsangi báljával nyitotta meg éves programsorozatát. A január utolsó szombatján megrendezésre kerülő táncmulatság 2018-ban első ízben egyben az egyházközség rendezvénye is volt, ezáltal a belépőkből származó bevétel egy részét a hittanos fiatalok táborozásának támogatására fordítjuk. Az est helyszínéül 2018-ban is a Pencz-étterem szolgált, ahol megközelítőleg százötven fő részvételével tartottuk meg ez évi első kultúrprogramunkat. Több éves kihagyást követően idén újra a Kovács Róbert és Joó Tamás fémjelezte Chubby Band szolgáltatta a báli talpalávalót.

kolpingbal-kormenden-img-0954Az estély nyitányaként – a tradíciókat követve – elsőként a Kolping dal csendült fel egyesületünk tagjainak közreműködésével, majd elnökünk, Nagy Lajos köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően az augusztusi diszpozíciók során plébániánk vezetését átvevő Kiss László atya emelkedett szólásra, hogy a stand-up comedy műfajában is több mint helytálló stílusban köszöntse a vendégeket, illetve adjon számukra jó tanácsokat az estére vonatkozóan. Ezután a Kolping-bálok elmaradhatatlan nyitóprodukciójaként az idén megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Béri Balog Ádám Táncegyüttes palotástánca következett. A vacsora után az ifjúság vette birtokba a táncteret, ahol először egy telefonos rádiókabaré került terítékre, majd Ed Sheeran – Galway Girl-jének magyar dalokkal felénekelt változatát adta elő két fiatal bálozó. Ezt követően a Lentiből érkező Hermann Gréta adott elő néhány nagy sikerű nótát, majd egy másikkal tortával együtt kisorsoltuk az idei Kolping-tortát.

kolpingbal-kormenden-img-1013A sorsolás után a táncé és a mulatozásé lett a főszerep, amelyben csupán a tombolahúzás erejéig volt megállás. A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos értékes felajánlás érkezett a bálra, amelyet ezúton is köszönünk minden kedves támogatónknak. Az est főnyereménye ez évben egy két fő részére szóló hétvége volt félpanziós ellátással, amelyet az alsópáhoki Kolping Hotelben tölthetnek el a szerencsés nyertesek. Egyúttal új gazdára lelt a Kolping-vándorcipő is, melynek újdonsült birtokosának ígéretét vettük a jövő évi Kolping-bálon való részvételre. Az este hátralévő részében ismét a vigasságé lett a főszerep, s pirkadatig nem is volt megállás a táncban.

 

Szöveg: Simonits Ádám – Fotó: Bedőcs Gyula