Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Farsangi mulatságok a Szent Imre Általános Iskolában

Farsangi mulatságok JánosházánA jánosházi Szent Imre Iskolában is farsangi mulatságokat rendeztek az alsó és felső tagozatosoknak. 

Farsangi mulatságok JánosházánAz elmúlt hetek a farsangi készülődés, jelmezkészítés, zenés-táncos próbák jegyében teltek a jánosházi katolikus iskolában. Kedvenc időszaka ez a gyerekeknek, hiszen mindannyian szívesen vesznek részt egy-egy közös produkcióban az osztálytársakkal.

Az alsósok február 2-án az iskola tornatermében álltak színpadra, hogy a népes közönség előtt megmutassák magukat. Az elsősök motoros rockerek bőrébe bújtak, a másodikosok kis cinegékké változtak. A harmadik osztályosok Pinokkió tánclépéseit mutatták be, a negyedikesek Hófehérke meséjét gondolták újra. Mindannyian hatalmas sikert arattak, a szülők, vendégek sok-sok tapssal jutalmazták őket. Az osztályok műsorát az egyéni jelmezesek bemutatkozása tette teljessé.

A felsősök is lelkesen készültek, hogy egy héttel később, február 10-én bemutathassák Farsangi mulatságok Jánosházánműsorukat az iskola egész közösségének. Délután 3 órára zsúfolásig megtelt a helyi művelődési ház nagyterme, ekkor Böjti Balázs káplán atya nyitotta meg a farsangi bált. A keresztények viselkedéséről szóló levélből idézett: „ami a testben a lélek, azok a keresztények a világban.” Örömét fejezte ki, hogy ilyen módon is együtt lehet a keresztények nagy családja.

A délután folyamán minden adott volt ahhoz, mindenki jól érezze magát. Vicces jelenetek, remek táncok, színes jelmezek, önfeledt jókedv a színpadon, sok-sok nevetés, vastaps a nézőtéren! A gyerekek igazán színvonalas produkciókkal szórakoztatták szüleiket, nagyszüleiket. Öröm, hogy minden évben sok testvér és régi diák is részt vesz a bálon.

Az est folyamán sok értékes tombolatárgy is gazdára talált. Köszönet a Szülői Közösségnek a szervezésért, a helyi és környékbeli vállalkozóknak a felajánlásokért.

 

Szöveg: Horváthné Kulcsár Gyöngyi- Fotó: Bödör Zsolt