Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szemere Zita estje a Püspöki Palotában - Folytatódott a Martinus Exclusive koncertsorozat

Szemere Zita estjeA Martinus Exclusive koncertsorozat részeként 2018. február 20-án Szemere Zita adott koncertet a Püspöki Palotában. 

Szemere Zita estjeAz este folyamán egy kivételes tehetségű fiatal koloratúrszoprán énekesnő Szemere Zita ária- és dalestjét hallhatták az érdeklődők. Az énekesnőt Fülöp Andrea kísérte zongorán. A nagyszerű fiatal énekesnő a VII. Országos és II. Nemzetközi Simándy József Énekverseny I. díjának és különdíjának megnyerése után, első szerepét 2013-ban a Szegedi Nemzeti Színházban kapta, Gilda szerepében, Verdi: Rigoletto c. operában. Elismerésként a szegedi színház a legmagasabb kitüntetéssel, a Dömötör - díjjal ajándékozta meg az énekesnőt. Ez a színházi alakítás hozta meg a következő évek sikereit és a napjainkban is folyamatosan feljebb és feljebb ívelő karrierjét és sikereit. 2013 tavaszán debütált a Magyar Állami Operaház színpadán Pamina, majd Norina szerepében. Ez év gyümölcseként az Operaház az ”Évad legtehetségesebb pályakezdő” díjával jutalmazta meg. Szerepelt több ízben a Kirchstadtan-i Opera Fesztiválon és vendégszerepelt a Linz-i Brucknerhausban is. 2015-ben a Szegedi Szabadtéri Színpad vendégül hívta Oscar szerepére a Verdi: Álarcosbál című operájába. 2016-ban Placido Domingoval szerepelhetett közös produkcióban az Operaház színpadán. 2017 év végén a Magyar Állam Junior Príma díjjal tüntette ki a fiatal operaénekest. Rendszeresen koncertezik együtt a Budapesti Vonósokkal, a MÁV Szimfonikusokkal, és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Szemere Zita estjeAz énekesnő kamara-partnere ezen az estén Fülöp Andrea volt. A zongoraművésznő a Debreceni Zeneművészeti Egyetem zongora szakán végzett 2000-ben. Tanulmányai utolsó évében az Országos Bach verseny 1. helyezettje és különdíjasa lett. Fontos küldetésének tartja a gyermekek zenei nevelését, ezért már diplomája megszerzésének évében tanított a Debreceni Simonffy Emil Zeneiskolában. Majd Budapestre költözve a XIII. kerületi Fischer Annie Zeneiskola zongoratanára illetve a Continuo Művészeti Szakközépiskola korrepetítora lett. A tanítás mellett a kamarazenészi lét meghatározó életében. Legközelebb az énekes irodalom áll hozzá közel, így nem véletlen, hogy koncertfelkéréseinek többségén énekesekkel együtt lép színpadra. Partnerei között szerepelt már: Csővári Csilla, Szutrély Katalin, Balog József zongoraművész, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus és a Purcell Kórus. Előadói tevékenysége mellett koncertek és komolyzenei CD-felvételek létrehozásában, szervezésében.

A következő koncertre március 6-án kerül sor. Akkor a Capella Cantorum ad hangversenyt, amelyen a kamarakórus a XVII. sz.-i vokális muzsika világába kalauzolja el közönségét.