Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A zene egyesít - A Savaria Horn Kvartett adott koncertet a Püspöki Palotában

Savaria Horn Kvartett2018. március 20-án a Savaria Horn Kvartett koncertjével folytatódott a Martinus Exclusive sorozat.  

Savaria Horn Kvartett„A zene a nagy egyesítő. Elképesztő erő. Olyasmi, ami még az olyanokban is közös lehet, akik mindenben, de mindenben különböznek.”

Ez a mottója a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult Savaria Horn Kvartettnek. A Kovács Róbert, Szabó Levente, Pálkövi Dániel és Vlasits Gábor kürtművészekből álló együttes 2014 óta zenél együtt rendszeresen. A kürt kvartett állandó résztvevője különböző állami, egyházi és magán rendezvényeknek, idehaza és külföldön egyaránt. Repertoárjuk a reneszánsz és klasszikus zenén kívül magába foglalja a kortárs műveket is, bemutatva a hangszerben rejlő sokoldalú lehetőségeket. Az együttes tagjai művészi munkájuk mellett tanítással is foglalkoznak, ezzel is biztosítva a jövő utánpótlását. A kvartett különlegessége, hogy tagjainak nagy része a szombathelyi zenei élet egyik legmeghatározóbb kürt tanárának Búza Gáspár tanár úrnak egykori növendékei. Mai hangversenyük az „Időutazás” címet viseli.

A Martinus Exclusive sorozat április 10--én folytatódik. Akkor a világhírű Budapesti Vonósok tagjaiból álló Aquincum vonósnégyes koncertjét hallhatják.  az érdeklődők.