Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Krisztus ma is itt van közöttünk - A Székesegyházban mutatott be szentmisét dr. Székely János megyéspüspök

Úrnapja2018. június 3-án Krisztus Testének és Vérének ünnepén a szombathelyi Székesegyházban mutatott be szentmisét dr. Székely János megyéspüspök.

ÚrnapjaÚrnapján több szombathelyi plébánia hívei is együtt vettek részt a püspöki szentmisén a Székesegyházban. Homíliájában Székely János felidézte Krisztus szavait, amelyet tanítványainak mondott: aki engem eszik az örökké él. Isten ételként adja magát nekünk, hogy egészen egy legyen velünk, mondta Székely János. A keresztények ezt mindig is így hitték. Ez nem egy későbbi alakulása Egyházunk tanításának. Kérdés, hogy mi feltudjuk-e fogni Isten titkát, leborulni előtte?, mondta Székely János. Krisztus ott van közöttünk az Oltáriszentségben, nem kell az életünket kockáztatni, hogy elmenjünk hozzá. Megtesszük-e? – tette fel a kérdést a megyéspüspök, aki felidézte: a Székesegyházban is lehetőség van egész nap szentségimádásra, de mégis sokszor üres a kápolna. Biztatta a híveket, hogy jöjjenek és vállaljanak szentórákat.

Teremtsünk csendet az életünkben, imádkozzunk, hogy meghalljuk Krisztus hangját, üzenetét számunkra, zárta gondolatait Székely János. 

Az ünnepi szentmisét a  Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornáján közvetítettük,amely megtekinthető itt. A hang hibárért elnézést kérünk. 


ÚrnapjaAz ünnepi szentmise végén körmenettel folytatódott a liturgia. Az Oltáriszentséget dr. Székely János megyéspüspök vitte díszes baldachin alatt. Négy – ünnepi virágdíszbe öltözött – oltárnál álltak meg útközben, ahol egy-egy evangéliumi részletet olvastak fel, majd a főpásztor áldást adott.

A körmenet megtekinthető itt.