Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mi legyek, ha nagy leszek?

Pályaorientációs napA jánosházi Szent Imre Általános Iskola második osztályos tanulói egy májusi borongós hétfő reggelen a nyakukba vették a várost, hogy több szakmával is megismerkedjenek. 

Pályaorientációs napKovács Tiborné, Erzsi néni cukrászmester a piskótatekercs készítésének minden fortélyát megtanította. A gyerekek hatalmas kenőkésekkel igazították szép egyformára a lekvárt. Később munkájuk gyümölcsét, a gyönyörű tekercset jóízűen majszolták. Többen is azt mondták, soha nem ettek még ilyen finomat. A süteménydíszítést is kipróbálhatták. Lelkesen gömbölyítették a marcipán gombákat, ügyesen rajzolták a mintákat a cukormázzal.

 

Pályaorientációs napA cukrászdából a rendőrségre tartott a kis csapat. Máthé György alezredes úr végtelen türelemmel válaszolt a fiúk sok-sok kérdésére. Teljesen lenyűgözte őket a járőrkocsi, a bilincs, a gumibot. A legnépszerűbb mégis az előállító helyiség lett. Ki sem fogytak a kérdésekből, annyira kíváncsiak voltak, mi történik azzal, akit oda bezárnak.

Végül a városszéli Seton Hungary Kft-be vezetett az út. A gyerekek végig követhették a munkafolyamatokat. Láthatták hogyan lesznek az óriási bőrökből hatalmas, hangos gépek és az ott dolgozók segítségével egészen apró darabkái egy autóülésnek.

Sok új élményt, ismeretet szereztek ezen a napon. Köszönettel tartozunk, amiért mindenhol szívesen, kedvesen fogadtak bennünket. 

Szöveg és fotó: Schinkovicsné Somogyi Teodóra osztályfőnök