Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatima engesztelés Szombathely-Szentkirályon

fatimai engesztelés2018. június 13-án, Paduai Szent Antal napján is sokan gyűltek össze Szombathely Szentkirályi városrészen található Szent István templomban, hogy együtt ünnepelhessék a Szűzanya fatimai jelenésének napját. 

fatimai engesztelésSzentségimádással kezdődött ez az este is, amelyet a helyi plébánia kormányzója Pete Polgár Máté vezetett. Dorfinger Gábor atya pedig a gyóntatószékben végzett szolgálatot.

Ezen az estén az egyházközség vendége Ipacs Bence, Lentiben szolgáló plébános volt, aki pár évig a szentkirályi egyházközségben is végezte lelkipásztori feladatát.

Bence atya szentbeszédében a fatimai látnokokat hozta példaként, kiemelve életútjuk egy-egy szakaszát, de különösen azokat a részeket, amelyek azt hívatottak bizonyítani, hogy a bűnösök megtérése érdekében mennyi áldozatot, megpróbáltatást vállaltak sokszor fizikai tűrőképességük határát feszegetve. Ezek a példák száz év távlatából a mai kor emberének is üzennek, hogy napi tevékenységünk folyamán, mi is képesek lennénk erős akarattal sokat tenni azokért – elsősorban böjttel és önmegtartoztatással - akik még nem tapasztalták meg Isten szeretetét.

A szentmise után körmenetben fejeztük ki tiszteletünket a Szűzanya iránt, tettünk tanúbizonyságot hitünkről.

 

Szöveg és fotó: Geosits Péter