Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Papi jubileumok és kanonoki kinevezés a Székesegyházban

Papi jubileumok és kanonoki kinevezés2018. június 16-án dr. Székely János megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be az egyházmegye papságával a Székesegyházban. Köszöntötte az idén jubileumukat ünneplő atyákat és kanonoki beiktatásra is sor került.



Papi jubileumok és kanonoki kinevezésJúnius hagyományosan a papszentelések időpontja. A Szombathelyi Egyházmegyében sajnos idén ez a szép ünnep elmaradt. De mégis összegyűltek az egyházmegye papjai, hogy együtt adjanak hálát Istennek meghívásukért. Külön öröm, hogy idén többen is ünneplik felszentelésüknek jubileumát. Németh Károly és Szakony Ferenc atyák a 60., Harangozó Vilmos, Marton István, Takács László atyák az 50., Aigner Géza, Gaál Sándor, Kovács György, Stift Zoltán, Szikszay Leopold OFM, Tóth János atyák a 25. évfordulójukra emlékeznek. Hála és köszönet az Isten szolgálatában eltöltött hűséges évekért és a hívek szolgálatáért.
Papi jubileumok és kanonoki kinevezésDr. Székely János megyéspüspök külön is köszöntötte a jubiláns atyákat, kiemelve: a papi küldetés Krisztus végtelen szeretetének folytatása, gyümölcse, szentségi megjelenítése. A krisztusi küldetés, a keresztig tartó szeretet folytatódik minden pap életében. Ugyanaz a lelkület legyen a papban mint Krisztusban, aki kiüresítette önmagát, szolgai alakot öltött. Ahogy Ő fogalmazott: Nem azért jöttem, hogy nekem szolgáljanak, hanem, hogy én szolgáljak. A papi lelkiség lényege, hogy odaadjuk életünket, szolgáljunk, ajándékok legyünk Istennek és a ránk bízottaknak, mondta Székely János.


Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.


Papi jubileumok és kanonoki beiktatásA szentbeszéd után kanonoki beiktatásra is sor került. Dr. Pem László és Stróber László atyákat a Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan kanonokjai közé iktatták. Gratulálunk az atyáknak és Isten áldását kívánjuk további szolgálatukra!

A szentmise végén Püspök atya a Szent Márton oltárnál imádkozott, kérve a szent püspök közbenjárását egyházmegyénkért, a papságért, új papi hivatásokért.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde:

https://www.youtube.com/embed/_yQrgGr7l6Y