Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A szeretet tábora - Megkezdődött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán

Karitász nyári tábor2018. június 20-án újra megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a nyitónapon.



Karitász nyári táborMinden évben várva várt esemény a nardai Karitász tábor. A volt plébániaépület és annak hatalmas kertje idén is a helyszíne a tábornak. 8 héten át több száz gyermeknek kínálnak tartalmas időtöltést, kikapcsolódást, felügyeletet. Fontos mindez a gyerekeknek, de a szülőknek is, hiszen míg ők a vakáció alatt dolgoznak, a gyerekeket is biztonságban tudhatják - mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Hozzátette: külön öröm, hogy a tavalyi természeti csapások után - amikor a kültéri elemekben komoly kárt tett egy vihar - sikerült a javításokat elvégezni, sőt, egy új fedett résszel is bővült az udvar. Ezt is megáldott a nyári tábor idei megnyitóján Székely János. A megyéspüspök szentbeszédében arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy életüket Jézusra építsék. Mert akkor jöhet bármi, sikerül az akadályokat, nehézségeket legyőzni. Kérte a gyerekeket, hogy a táborban figyeljenek egymásra, de legyen is a csendre is, Istenre is. Emellett foglalkozzanak olyan dolgokkal is, amelyek kinyitják szívüket, szellemüket.
Székely János szentbeszéde meghallgatható itt.

Karitász nyári táborA tábor 8 héten át, augusztus 12-ig várja a gyerekeket. Idén is érkeztek gyerekek Heves megyéből, Pétervásáráról és a környező falvakból. És mivel üthetik el az időt a gyerekek? Lehet pl. focizni és más labdajátékokat játszani, homokvárat építeni, trambulinban ugrálni, lovagolni, sakkozni, kézművesfoglalkozáson részt venni és nem marad el a fürdőzési lehetőség sem. Számos önkéntes felügyel a gyerekekre, köztük kispapok is.

 

https://www.youtube.com/embed/PkfDsdIMj2U