Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ez az a nap! 2018

A Szombathelyi Egyházmegyéből egy busznyi fiatal vett részt (idén is) az Ez az a nap! –on a Papp László Sportarénában, június 2-án. 

A résztvevők között voltak olyanok, akik már sokadszorra vettek részt a rendezvényen, de voltak olyanok is, akiknek ez volt az első alkalmuk. Ettől függetlenül mindenki óriási kíváncsisággal lépte át a beléptető kapuk virtuális ajtaját, hiszen a rendezvény szervezői a már ismert hazai előadók mellett mindig meglepik a fiatalságot egy-egy külföldi vendég zenekarral. Nem volt ez másként most sem.

A továbbiakban a szervezők gondolatait olvashatják:

„Én vagyok az ÚT, az IGAZSÁG és az ÉLET; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.”- mondja Jézus a János evangéliumában.

 Minden ember élete egy úton járási folyamat. Megyünk, amerre látunk, amerre a szívünk vezet, amit érzünk, folyamatosan keresve a jó irányt, a helyes utat, ami a célhoz visz.

De mi alapján tudjuk meg, hogy mi a legjobb döntés, ami alapján tájékozódhatunk? A jó hír az, hogy van egy tökéletes pontosságú iránytű, amely elvezet a végső célhoz, az  ÖRÖK ÉLET-hez. Ez minden ember vágya. Megtalálni az élet értelmét, ami miatt élünk a földön. Jézus azért jött, hogy elkészítse az utat Istenhez, aki megalkotta az embert és az egész világmindenséget. Az Ő szeretete tette lehetővé azt, hogy magára vette a bűneink büntetését, meghalt helyettünk, miattunk és értünk. JÉZUS az ÚT.

Az idei Ez az a nap! fellépői is erről tettek bizonyságot. Az imádatba bevezetett bennünket a Hidden Kingdom, majd folytatta a PZM (Pünkösdi Zenei Misszió), Eddy, Oláh Gergő. Velünk együtt áldotta Istent a Worship Central is, akik egyenesen Nagy-Britanniából utaztak el hozzánk.

Andelic Jonathan, Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Dobner Illés és Balogh Mihály folytatták Isten dicsőítését a színpadról és végül, az est főelőadójaként David Crowdert és csapatát hallgathattuk meg, akik Texasból repültek el azért, hogy az Arénában velünk együtt emeljék fel Jézus nevét.

Köszönjük a bátorító gondolatokat Mészáros Kálmánnak és  D.Szabó Dani bácsinak, valamint László Viktornak, akik Isten szeretetéről beszéltek nekünk. Jelentős pillanat volt egy megálló pont, mikor Pataky Albert buzdította az útkeresőket rálépni a helyes ösvényre.

Fontosnak tartjuk, hogy az országunkat, nemzetünket letegyük Isten kezébe újra-és újra, főleg ebben a zavaros időszakban, így ismét egy szívvel és egy lélekkel imádkoztunk Székely János, Papp János, Pataky Albert, Szuhányszky Gábor, Gáncs Péter, Steinbach József és Mézes László vezetésével.

A résztvevők számos lelki élménnyel gazdagodtak, értékes program volt számukra az Ez az a nap! Nagyon köszönjük a Szombathelyi Egyházmegye támogatását.

 

Szöveg: Szmodics Petra