Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szegedi konferencián a mentorjelöltek

MentorprogramA Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központban folyó Mentor Program hallgatói június 7-9. között Szegeden jártak.

 

MentorprogramCsütörtökön délután megismerkedtünk a Szeged-Csanád Egyházmegye Kateketikai Irodájának feladataival, és bepillantást nyertünk munkájukban. A Gál Ferenc Főiskola rektora, dr. Kozma Gábor úr köszöntötte csoportunkat, majd az iroda munkatársai bemutatták munkájukat, amivel segítik a katekéták szolgálatát, építik a közösséget.

MentorprogramPénteken részt vettünk  a  Mentor-Katekéta Konferencián, ami  harmadik alkalommal került megrendezésre Szegeden. A megnyitás és köszöntők után négy előadást hallgattunk meg ebédig.

Dr. Miguel Lopez Varela spanyol atya, santiagoi plébános: A kilépő katekézis, a kifelé nyitó katekéta címmel tartott előadást. Bárány Béla atya a plébános és a plébánia támogató szerepéről beszélt a katekéták szolgálata kapcsán. Az Eucharisztia mint a katekéta erőforrása címmel dr. Versegi Beáta Mária CB nővért hallgattuk. Béri László Renátó kármelita szerzetes a szemlélődésről, mint erőforrásról beszélt.

Az előadások gyakorlatias szemlélettel mutatták be témájukat, így sok inspirációt kaptunk a mi szolgálatunkhoz is a hallottakból.

MentorprogramEbéd után négy helyen műhelymunkában vettünk részt. Béri László Renátó kármelita szerzetes: A szemlélődés, mint forrás a lelkipásztor segítő munkájában; dr. Versegi Beáta Mária Cb nővér : Nők az Eucsarisztia körül; Keszeli Ilona és Bezzegh Kelemen ferences atya mentálhígénés szakemberek: Harmónia vagy mókuskerék, avagy honnan jön az erő(m); Tajti Péter: A segítő határai címmel tartottak műhelymunkát.

Dr. Németh Norbert atya este  szentmisét mutatott be a szegedi dómban, ahol hálát adtunk a kapott ismeretekért és tapasztalatokért, és kértük Isten áldását, hogy a kapott inspirációkat gyümölcsöztetni tudjuk szolgálatunkban.

Szombaton érkeztünk haza elkötelezettségünkben erősödve, új meglátásokban, ismeretekben  gazdagodva, melyekkel reményeink szerint másokat, a ránk bízottakat is gazdagítani tudjuk.

 

Németh Erika szociális testvér,  hittanár