Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Huszonöt év az oltár mögött

EzüstmiseAigner Géza pappá szentelésének 25. jubileumára emlékeztek egykori nicki hívei, Szent Anna ünnepén a nicki templom búcsúnapján tartott hálaadó szentmisén. 

EzüstmiseAz ünnepnek személyes belsőséges hangulatot adott, hogy az ezüstmisés többször vont párhuzamot Szent Anna példája és a mostani nagyszülők feladatai közt. A megtelt nicki templomban az újonnan kinevezett plébános együtt ünnepelt az ezüstmiséssel.

Szakál Szilárd, az új lelkipásztor köszöntötte elődjét, elmélkedésében kifejtette, hogy az örökkévalóságban huszonöt év nem nagy idő, azonban egy ember életében egy pap munkásságában, a maga örömeivel, szenvedéseivel az Isten iránti szeretettel, a mindennapi szolgálattal, már sokkal hosszabbnak tűnik.

Az ezüstmise jó alkalom arra, hogy megköszönjük az elmúlt huszonöt esztendőt, hálát adjunk a Jó Istennek a gondviseléséért és elgondolkodjunk a papi hivatás lényegéről.

Az ünneplő Aigner Géza atyát köszöntötték az egyházközségi képviselőtestület, a helyi önkormányzat, A Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány, a Fergeteg Közhasznú Néptánc Egyesület, a Nicki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, valamint a Nicki Rózsafüzér társulat képviselői.

Megemlékeztek a jubiláló atya áldozatos lelkipásztori munkájáról, az egyházi épületek megújulásáról, a közösség gondozásáról.

Utaltak arra, hogy az ezüstmisés olyan korban született és kapott meghívást a papi szolgálatra, amikor egy fizikailag és lelkileg is romokban álló Egyházban kellett új életet elindítani, új utakat építeni, evangelizálni. Ezért Géza atya is több egyházközségében folyamatosan építkezett, keze nyomán a templomok, egyházi épületek megújultak, s nemegyszer kétkezi munkájával is bekapcsolódott a munkálatokba. S miközben épült a kőtemplom, a közös munka, az összefogás által épült a lelki ház is, a közösség. A hálaadó szentmise végén áldásosztás következett, amikor is az ünnepelt ezüstmisés, egykori plébános megható pillanatok közepette áldotta meg az ünneplő közönséget.