Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A magyar népmese napja a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában

A magyar népmese napja2018. szeptember 28-án második alkalommal ünnepelték Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapját a Szent László Katolikus Általános Iskolában.

A magyar népmese napjaMár délelőtt Meseországgá változott az iskola épülete. A gyerekek és a tanító nénik közül ezen a napon többen is mesejelmezben érkeztek, őket a bejáratnál az öreg király fogadta. A délelőtt folyamán pedig előkerültek a régi mesekönyvek, kedvenc történetek.

Nagyszünetben került sor az előzetesen kihirdetett feladatok értékelésére. A meserejtvény helyes megfejtői, ill. a „Kedvenc meseszereplőm” illusztrációs verseny legügyesebb pályázói elnyerték méltó jutalmukat. Az alkotásokból az iskola zsibongójában nyílt kiállítás.

A magyar népmese napjaEste folytatódott a meseprogram. A bátrak hálózsákkal, kedvenc meséjükkel tértek vissza, hogy az éjszakát az iskolában töltsék. Meseország kapuján bejutva országról országra járva kellett kiállniuk a próbákat. Ezt követően előkerült egy kézzel hajtott diavetítő, és a gyerekek a meséket hallgatva hajtották álomra a fejüket.

„Aki nem hisz, járjon utána.”

További képek az iskola honlapján, itt.