Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Advent II. vasárnapját ünnepelték Zalaegerszegen a Szent Rafael Kórház kápolnájában

Advent II. vasárnapja2018. december 9-én a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában is meggyújtották az adventi koszorún a második gyertyát.

„Ne várj nagydolgot életedbe, 
Kis hópelyhek az örömök, 
Szitáló, halk szirom-csodák. 
Rajtuk át Isten szól: jövök.”

(Reményik Sándor: Csendes csodák)

Advent II. vasárnapjaAdvent második vasárnapján a reménység gyertyájának meggyújtása az Isten Fiának földre érkezésére hívja fel a figyelmünket. Az Úr útját azonban nekünk is készítenünk kell, ugyanis ahhoz, hogy reményünk beteljesedjen és Őt szívünkbe tudjuk fogadni őszinte bűnbánatra van szükség. Bűneink hegyeit el kell hordanunk, a mulasztások gödreit pedig be kell temetnünk. Ez a lelki útkészítés nehéz, de az öröm születésének a feltétele. Jézus Krisztus azért jött közénk, hogy találkozzék velünk és szeretetével a bűn által megromlott embert meggyógyítsa, szentté tegye, hogy így megtisztulva méltó lehessen az örök boldogságra.

2018. december 09-én a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában az esti szentmise előtt fellobbant az adventi koszorú második gyertyája. A szentmisét Takács András atya mutatta be, a zenei szolgálatot a salomvári Süle Ferenc Emlékkórus végezte.

Szöveg: Dr. Kovács Mónika PhD.