Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Advent IV. vasárnapja a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

advent2018. december 23-án, advent 4. vasárnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában is fellobbant az adventi koszorú utolsó gyertyájának a lángja, melyet Dr. Hóbor Erzsébet gyújtott meg.

"Ő megmutatja minden vándornak az utat,
minden töprengőnek az igazságot, minden
haldoklónak az életet...
Már közeledik az éj, mely szüli a Hajnalt.
Eljön Ő, minden bizonnyal eljön.

(Dsida Jenő: Közeleg az emberfia)

 

adventEzen a napon az Evangélium Máriát állítja elénk, aki engedelmesen igent mondva Isten akaratára a Megváltó édesanyja lesz. Jézus Krisztus is engedelmeskedett az Atyának: „Íme elmegyek, hogy teljesítsem akaratodat.” (Zsid 10,5-10) Tudunk-e mi is engedelmeskedni a Mennyei Atyának? Életünk megpróbáltatásaira, keresztjeire adott válaszaink, tetteink formálnak bennünket. Hitből fakadó engedelmességgel belesimulhatunk Isten terveibe, engedhetjük átalakítani magunkat, sőt egész életünket az Ő szent akarata által, és ezzel saját boldogságunkat is előmozdítjuk, kihozzuk magunkból a legjobbat, amit csak lehet, s egyben másoknak is az üdvösségét szolgáljuk.

A szentmise végén bemutatásra került Nagy Kálmán festőművész festménye, melyet súlyos betegségéből történt gyógyulásáért ajánlott fel a kápolna javára.

Szöveg: Dr. Kovács Mónika Ph.D.