Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A jó házasságokért - Véget ért a Házasság Hete programsorozat Szombathelyen

Házasság Hete2019. február 17-én a szombathelyi Székesegyházban tartott püspöki szentmisével zárult a Házasság Hete programsorozat Szombathelyen.



Házasság HeteEgyre nagyobb az érdeklődés a Házasság Hete rendezvény iránt. Ez az a program, amely szeretné ráirányítani a figyelmet a házasságra, a párkapcsolatokra. Az érdeklődést jelzi, az egyházmegyében pl. Szombathelyen, Zalaegerszegen Kőszegen, Jánosházán is szervezetek programokat. Köszönet mindenkinek akik időt és fáradtságot nem kímélve állítják össze a programokat.

Szombathelyen idén is a Székesegyházban tartották a rendezvénysorozat zárószentmiséjét. Szentbeszédében Székely János megyéspüspök kiemelte: Jézus arra tanítja a 8 boldogsággal az embereket, hogy az igazi boldogság nem a pénzben, a hatalomban van. Hanem az emberi szívben.

Házasság HeteAz ember szeretetre született, hogy az életét odaadja. Akkor is, ha egy házasság nem tökéletes, lehet boldog. Ilyen körülmények között is tudunk szeretni.
Hangsúlyozta: az ember mintha kezdené a józan eszét, világos látását elveszíteni. Mintha az önkényes szeszélynek, az önmegvalósításnak az útjából minden erkölcsi gátat elakarna tüntetni. Jézus arra tanít, hogy az ember nem az önkényes szeszélyeitől lesz boldog, hanem a szeretet törvényétől, az élet törvényétől, amit Isten beleültetett a világba. Isten arra teremtette az embert, hogy szeretetben éljen, így keresse a boldogságát.
Olvasnivaló is ajánlott. Sue Johnson, Kenny Sanderfer: Kapcsolatra teremtve. Ölelj át! - Együtt, Istennel - Harmat Kiadó.
A kötet - többek között - a házaspárok közötti kommunikációra irányítja a figyelmet és ad tanácsokat.
Házasság HeteA szentmise után a Házas-Társas-Játék résztvevői, valamennyi feladat teljesítői között ajándékokat sorsoltak ki. Majd a Berzsenyi téren szívet formáltak egy élőkép erejéig a házasok, akiket a magasból drónról fotóztak.

 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.