Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Technika, életvitel és gyakorlat tantárgyi dunántúli verseny Vas megyei fordulója

verseny2019. február 14-én Szombathelyen a  Megyeháza dísztermében rendezték meg a„Ismerem a technikai környezetemet” – Technika, életvitel és gyakorlat tantárgyi dunántúli verseny Vas megyei fordulóját. A versenyre Vas megye több városából és falvaiból érkeztek a kis versenyzők, összesen 53 fő, hogy összemérjék tudásukat. A sárvári Szent László Katolikus Iskola diákjai is részt vettek a megmérettetésen. 

versenyA versenyt két korcsoportban indította a Zalaegerszegi POK, 5-6. osztályosok illetve 7-8. osztályos tanulók részére. A szent László Katolikus Iskola az I. korcsoportban képviseltette magát 4 tanulóval: Rouchon Dorián 5/A,  Németh Richárd 5/B, Fonyódi Léna 6/A és Kolonics Zoé 6/B osztályos tanulókkal, akik a decemberi helyi megmérettetésben a legjobb eredményeket érték el. A verseny az épített tér témakörben került kiírásra, amire tanulóink nagyon lelkesen készültek.

 versenyA köszöntőt, Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke mondta, majd 50 perc keretében kellet megoldani a feladatokat a versenyzőknek. Minden korcsoportban csak egy első helyezett lesz akik továbbjutnak. A verseny végén Dr. Balázsy Péter megyei jegyző részéről a Megyeháza történelmi bemutatására került sor, majd ajándékkönyvek kiosztásával jutalmazták a megjelent diákokat.

Felkészítő pedagógus: Németh László szaktanár