Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Zarándokvonatokkal Ferenc pápa csíksomlyói miséjére

Ferenc pápa Ferenc pápa június 1-i, csíksomlyói szentmiséjére zarándokvonatokkal is eljuthatnak a hívek Szombathelyről, Sopronból, Budapestről. Részletek, ajánlatok, felhívások a bejegyzés további részében. 

A Mária Út és a Mária Rádió szervezésében, dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök lelki vezetésével Budapestről zarándokvonat indul Ferenc pápa június 1-i, csíksomlyói szentmiséjére. Ez egyben cursillo-s zarándokvonat is.

A vonat Budapestről a Keleti pályaudvarról indul május 31-én pénteken 16.40-kor.

A zarándoklat a Mária Út és partner utazási irodája az MTDMSZ utazási iroda szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

A pápai szentmise után szombaton este 19.19-kor indul a vissza a szerelvény Csíkszeredából. A tervek szerint június 2-án vasárnap reggel 8.10-kor érkezik a Keleti pályaudvarra.  

Szállás a vonaton, az étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodnia. A pápai szentmisére a vonatrádión hallható és személyesen a büfékocsiban megtekinthető lelki programok segítik a felkészülést. A zarándoklat lelki vezetője dr. Székely János megyéspüspök.  

Mivel a zarándokvonat kora reggel már visszaérkezik, így Székely János püspök atya a június 2-i bérmálásokat (Sárvár és Kőszeg) meg tudja tartani. Az utazásról további részletek és jelentkezés a Mária Út honlapján, amely ide kattintva elérhető.

További zarándokvonatok a Misszió Tours szervezésében indulnak, pl. Szombathelyről is indul szerelvény Ferenc pápa június 1-i, csíksomlyói szentmiséjére. A jelentkezéseket még várják.  Az 1. osztályú és fekvőhelyes kocsikban elfogytak a helyek, érdemes tehát sietni. Bővebb információ a Misszió Tours honlapján, ami ide kattintva érhető el.

A GySEV Zrt. is indít vonatot a szentmisére. Ezen a vonaton Kőszegről két domonkos nővér és Kovács Richárd kőszegi templomigazgató fog utazni. 

Sopronból induló és az ország több pontján is megálló zarándokvonattal utazhatnak a hívek Ferenc pápa csíksomlyói igehirdetésére. A vasúttársaság május 31-e és június 2-a között közlekedtet különvonatot a pápalátogatás helyszínére.

A zarándokvonat Sopronból indul május 31-én, 9.38-kor. A vasúttársaság elsősorban a nyugat-dunántúli térségből várja az érdeklődőket, de az ország több pontján és s fővárosban is lehet csatlakozni a különvonathoz. A zarándokvonat Sopron mellett Fertőszentmiklóson, Kapuváron, Csornán, Győrben, Tatbányán, Budapest-Kelenföldön, Szolnokon és Püspökladányban is megáll.

A vasúttársaság plakátja letölthető itt. 

 

 

Bátorítunk mindenkit, hogy vegyünk részt a pápai Szentmisén. Imádkozzunk együtt a Csíksomlyói Szűzanyával és Szent Péter Utódával hazánk, Európa és a világ lelki megújulásáért!