Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

Elsőáldozók zarándoklata2019. május 30-án újra Vasvár adott otthont az egyházmegye elsőáldozói számára rendezett találkozónak. Nagy lelkesedéssel fogadták a gyerekek a programokat. 

Elsőáldozók zarándoklataÉvről évre nagy várakozás előzi meg az elsőáldozók számára rendezett találkozót: mennyire fogadják jól a programokat a gyerekek, az ott elhangzottak mennyire rögzülnek, mennyire tudják a helyes útra vezetni, és persze ott tartani őket? És évről évre bebizonyosodik, hogy nemcsak a programok, hanem azok nyelvezete is pont megfelelő a gyerekek számára, akik örömmel vesznek részt ezen a nem mindennapi eseményen. 

 

Elsőáldozók zarándoklataMit láthattak idén? – kérdeztük az egyházmegye különböző részeiről érkezett elsőáldozókat. Voltak akiknek Stift Zoltán atya vetítéssel, rajzolással, énekléssel egybekötött tanítása tetszett a legjobban. Zoltán atya idén arra irányította rá a gyerekek figyelmét, hogy minden szentmise karácsony, húsvét és pünkösd is egyben. 

 

 

Elsőáldozók zarándoklataLendvai Zoltán atya gördeszkás missziós programja is sokakat vonzott. Nem véletlenül: akinek csak tudott, Zoltán atya lehetőséget adott, hogy ráálljon egy-egy deszkára és pár körön keresztül kipróbálja.

 

 

 

Elsőáldozók zarándoklataElmaradhatatlan program a színházteremben Kiss László atya rövid báb előadással egybekötött tanítása. Jézus a barátotok, véste a szívekbe Laci atya, akinek idén Orsós Zoltán atya sietett a segítségére gitárjával, ha énekeltetni kellett a szépszámú gyereksereget. 

 

 

 

Elsőáldozók zarándoklataÉs ha mindez még nem lett volna elég, az ostyasütés még mindig kínált érdekességet a gyerekeknek. Itt láthatták először, hogyan is készül az ostya és persze maguk is kipróbálhattak egyes folyamatokat.  

A nagy létszámú résztvevő miatt és persze a konok időjárás okán is, idén nem a kegytemplomban, nem is a szentkútnál, hanem egy iskolai tornateremben rendezték a találkozó záró szentmiséjét. 

 

Elsőáldozók zarándoklataRövid szentbeszédében Székely János megyéspüspök három dolgot kért a gyerekektől: ne beszéljenek csúnyán, vegyenek részt vasárnap a szentmiséken,  és legyenek olyan emberek akik segítenek, adnak, világítanak. Így lesz általuk szebb a világ. 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.