Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Új tanév kezdetén Jánosházán

TanévnyitóAz új tanév küszöbén a kis elsősöket a tanító nénik várták egy kötetlen játékra, ismerkedésre a Szent Imre Általános Iskolában augusztus 29-én. Az iskolahívogatón számukra először szólt a csengő, megismerkedtek egymással, beültek az iskolapadba, vidáman mondókáztak, játszottak, énekeltek.

„Szünetünk véghez ért, a szeptembert köszöntjük,

Kíváncsian állunk elé: hát hajrá, új tanév!”

 

TanévnyitóA tanévnyitó szentmisén már az iskola nagyobb közössége is megismerhette az új kisdiákokat, hiszen a hagyományokhoz híven emléklapot vehettek át. A szentmisében János atya az evangélium szavaival biztatta a gyerekeket: igyekezzenek ők is minél több jót tenni, egymásnak segítői lenni az iskolában. Az alázatosság és a szerénység követendő tulajdonság, ahogy a példabeszédben is hallhattuk.

A szentmisét követően Molnár Terézia igazgatónő felidézte a nyár néhány pillanatát. Szívesen gondoltunk vissza az Erzsébet táborokra, a napközis és a balatoni „ottalvós” táborra. A szülőktől együttműködést, segítséget kért az egész tanévre, és azt, hogy biztassák gyermekeiket a jó eredmények elérésére. Szabó Debóra és Szabó Zita 2. osztályos tanulók Mentovics Éva versével az iskolai örömöket elevenítették fel:

 

„Ne higgyétek, hogy csak munka,

móka is van rengeteg.

s aki szorgos, jutalomra,

piros pontra szert tehet.

 

Ott állnak az irkán szépen,

piros díszbe öltözve

s oda-oda kacsintanak

a szomszédos ötösre.

 

 

Ezt kívánjuk valamennyi diákunknak a tanév minden napjára!

Szöveg és fotók: Horváthné Kulcsár Gyöngyi