Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Van időm Rád” - Édesapák és lányok hétvégéje

Apa-lánya hétvégéjeOktóber közepén rendezték meg a „Van időm Rád” Édesapák és lányaik hétvégéjét a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Apa-lánya hétvégéjeA szervezők célja az volt, hogy a mai rohanó világban kicsit megállva édesapáink tudjanak teljes lényükkel ránk figyelni, megértsék érzéseinket, gondolatainkat, mi pedig ismerjük meg még jobban őket, legyen időnk együtt őszintén, nyíltan beszélgetni. A közös élmények, játékok révén kapcsolatunk erősödjön, és ezekből az együtt töltött napokból tudjunk a későbbiekben is erőt meríteni.

A péntek estét a szociális testvérek vezetésével töltöttük. Játékosan, de rávilágítottak bennünket az együtt megélt, közös élmények fontosságára.

Apa-lánya hétvégéjeSzombat délelőtt Kovács Andrea, mentálhigiénés szakember két külön csoportra osztotta az apákat és lányaikat. A gyakorlatok célja az volt, hogy önmagunkban is tisztázzuk egymás értékeit, hibáit, valamint elvárásainkat egymás iránt. Andrea igyekezett a szülőket rávilágítani a kamaszkor szépségeire, nehézségeire, és tanácsot adni egy-egy probléma megoldására vagy elviselésére. Mi is hasonló feladatokkal jellemeztük édesapáinkat. Érdekes volt szembesülni az apa-lánya hasonlóságokkal.

A délután izgalmasan folytatódott. Közös kihívásokat kellett együtt megoldanunk, teljesítenünk. A program fő célja a közös élmények megszerzése, gyarapítása volt. A délután folyamán lehetőséget kaptunk együtt bowlingozni, közös fényképeket készíteni, sétálni a természetben, más embereknek örömet szerezni, hálát adni egymásért. A programról mindenki vidáman és feltöltődve, élményekkel gazdagon érkezett vissza.

Apa-lánya hétvégéjeAz este folyamán egy különleges meglepetés várt ránk. Egy szokatlan bálon vehettünk részt, ahol meghitt hangulatban új táncokat tanulva édesapáinkkal együtt szórakozhattunk. Az egyedülálló pillanatokat fotós örökítette meg. Ez emlékezetes élmény maradt édesapák és lányaik számára egyaránt.

Másnap délelőtt összegeztük a hétvége élményeit.  Ebéd után mindenki lelkileg feltöltődve indult haza.

Köszönet a szervezőknek a lehetőségért, a színvonalas programokért, a sok figyelmességért. Sokat nevettünk, játszottunk, és egy felejthetetlen hétvégét töltöttünk el együtt. Úgy gondolom, hogy a személyes kapcsolatok erősítésére mindig szükség van.

 

Németh Liána

Fotó: Devecseri Bálint, Busa Tamás