Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tűzmentes koszorúkötés Brenner Iskolában

KoszorúkötésAz elmúlt héten, november 20-án, szerdán Kádárné Beke Gabriella, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Kirendeltsége tűzoltó hadnagyának tűzvédelmi előadását hallgathatta meg a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 2.a osztálya.

KoszorúkötésBár Gabi néni egyben az egyik osztálytársunk édesanyja is, most tűzoltó minőségben jött el hozzánk. Remek volt az időzítés, hiszen hamarosan kezdettét veszi advent időszaka. Osztálytermünkben, és sok család otthonában is megjelennek a szebbnél szebb adventi koszorúk 4 gyertyával feldíszítve, amelyeket meg is gyújtunk.

És hogy tűzmentes legyen ünnepi várakozásunk, ehhez adott vetített képes előadásban rengeteg ötletet, jótanácsot a gyermekeknek a lánglovagok egyike.

            A gyermekek közül többen érdeklődtek, hogyan és hány éves kortól lehetnek tűzoltók. A válaszból kiderült, hogy a tűzoltóknak is kell tanulni, minimum az érettségiig, és már felső tagozatos diákként bekapcsolódhatunk valamelyik önkéntes tűzoltócsapat munkájába. Ha pedig 18 éves kor után is erős az elhatározás, bármi megtörténhet...

            Gabi néni előadását a tűzoltó eskü szövegének egy szép részletével zárta, amely szerint a tűzoltó saját életének veszélyeztetésével is véd bennünket és mindenkit. Ne legyen rá szükség! Legyen áldott, és tűzmentes az adventünk, karácsonyunk és mind a 365 napunk!

KoszorúkötésMajd november 28-án, csütörtökön délután az osztály családjai is megkötötték a koszorúkat, amelyeken a gyertyákon fellobbanó fények fogják jelezni az Úr Jézus születésének közeledtét.

            Közel 70-en zsúfolódtunk össze a tanteremben, ahol édesanyák, édesapák, nagymamák és nem utolsó sorban ügyes másodikosok – és sokkal kisebbek is – szorgoskodtak a koszorúalapok körül.

            A normand fenyő karácsonyt idéző illatat, az osztálytársak baráti közelsége, a családok beszélgetésének kellemes munkazaja mind-mind megelőlegezte azt az örömöt és csodát, ami advent végén vár az egész világra.

Szöveg és fotó: Lendli Erzsébet