Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Először tűztek szalagot a végzős diákoknak a Brennerben

SzalagavatóElőször tartott szalagavató ünnepélyt valamint bált a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, így 2019. január 10-e nemcsak a 21 végzős diák életében volt nagy nap, hanem az intézményében is. 2012. szeptemberében kezdődött meg a nyolcosztályos gimnáziumi képzés a Szombathelyi Egyházmegye által fenntartott iskolában, most pedig már az érettségi vizsgákra készül az első gimnáziumi osztály.

SzalagavatóAz ünnepség elején dr. Székely János megyéspüspök köszöntötte az ünneplő brenneres közösséget, majd Englert Zsolt igazgató úr köszöntője következett. Tangl Lászlóné osztályfőnök felidézte az elmúlt nyolc esztendő legmeghatározóbb pillanatait és Sík Sándor szavait idézve fontos útravalót adott tanítványainak: „Embernek lenni! Csak embernek, semmi egyébnek, de annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek és Isten-lehelte szépnek!”

A szalagtűzést követően az első gimnáziumi osztály osztályfőnöke, püspök atya és igazgató úr is kapott szalagot, majd a végzős diákok nevében Vámosi Áron köszönte meg a szülőknek illetve a pedagógusoknak a sok biztatást és támogatást.

SzalagavatóA szalagtűzés ünnepi percei előtt a 11.n osztályos tanulók irodalmi műsorát hallhattuk, de a végzősök is készültek: Hábetler Annamária, Bozzay Félix, Szandi Péter Márai Sándor Füveskönyvéből idéztek, majd Rátkai Bálint Wass Albert: Szeretném című versét mondta el, végül Fogl Noémi a Fame című musicalből az Új nap talált ránk című dalát adta elő.

Farkas István piarista atya is szólt a huszonegy érettségi előtt álló ifjúhoz, hiszen Lupus atya több alkalommal is tartott a diákoknak lelkigyakorlatot.

SzalagavatóAz ünnepi keringő után a végzősök vidám, szórakoztató, ám egyben megható műsora következett. Az est vacsorával majd bállal folytatódott, amelynek egyik legszebb pillanata volt – az édesanyai és édesapai táncon kívül –, mikor a diákok tanáraikat kérték fel egy táncra.

Szívből gratulálunk a 12.n osztály diákjainak, imáinkba foglaljuk őket, hiszen életük egyik legnagyobb megmérettetése előtt állnak.

További képek megtekinthetők az iskola honlapján itt, valamint ezen a linken.