Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gyalogos zarándoklat papi hivatásokért és Miszori Zoltán emlékére

ZarándoklatPapi hivatásokért és Miszori Zoltán emlékére szerveztek gyalogos zarándoklatot 2020. június 13-án Szombathelyen.

ZarándoklatA Székesegyháztól indul a hívő közösség dr. Székely János megyéspüspök vezetésével. Az oladi lakótelep érintésével érkezett meg a zarándokcsoport a gencsapáti Szentkúthoz. A településen szolgált hosszú éveken át plébánosként Miszori Zoltán atya, akire ma is szeretettel emlékeznek az emberek. Pappá szentelésének a napját választották a zarándoklat időpontjának a szervezők.

Kiss László atya szentbeszédében arról a két ajándékról beszélt, amelyet Ő kapott Zoltán atyától. Az egyik az az útmutatása, hogy a pap Krisztus hordozója, de nem mindegy ezt hogyan teszi. Nem a pap személye számít, hanem Krisztus. A másik útmutatása, hogy el kell telnie az embernek Isten szeretetével. Ne akarjunk semmi mást, csak egészen olyanná válni amilyennek Isten akar minket, hogy elmondhassa rólunk: kedves gyermekei vagyunk. A nap végén a zarándokok koszorút helyeztek el Gencsapátiban Miszori Zoltán emléktáblájánál.

A szentmise visszanézhető itt.

Kiss László atya szentbeszéde visszanézhető itt.