Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Országos karitászos tábornyitót tartottak Nardán

Karitász tábornyitó 2020. június 16-án újra megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. A következő 8 hétben számos kikapcsolódás várja a vakációzó gyermekeket. 

Karitász tábornyitó Écsy Gábor, országos karitász igazgató a vasi faluban indította útjára az idei nyári táborokat. Mint mondta: ezekben a napokban, hetekben az egész országban megnyílnak a karitász táborok. Ezek célja, hogy segítse azokat a családokat, akik szociálisan nehéz helyzetben élnek és így nem tudnak vagy csak kevés anyagi forrást áldozni arra, hogy a gyerekek táborba menjenek.De segítenek ezek a táborok azoknak a szülőknek is, akiknek a rendkívüli helyzetben ki kellett venniük a szabadságukat, így a nyárra már nem maradt a közös nyaralásra.

Karitász tábornyitó Nardán már 15. éve nyújt kikapcsolódást gyermekeknek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, ahol számos élmény várja őket: játékok, különböző foglalkozások, kirándulás, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. A volt plébániaépület és a hozzátartozó kert a következő 8 hétre újra a szünidejüket töltő gyerekeké: hetente kb. 100-an vakációzhatnak itt szerte az egyházmegyéből, ezen kívül minden szerdán állami gondozott gyerekeket látnak vendégül Kőszegről, Gencsapátiból és Szombathelyről. Székely János megyéspüspök a tábor nyitó szentmiséjén arra buzdította a gyerekeket, hogy szeretettel forduljanak egymás felé, ismerjék meg, segítsék egymást a vakáció alatt.
A szentmise végén léggömbökből formált rózsafüzért engedtek a levegőbe a résztvevők.