Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Veres András: Mindannyiunknak meg kell nyilatkoznunk az országgyűlési választáson és a népszavazáson

va4A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) nagyböjt kezdetén, a Lourdes-i Szűzanya emléknapján körlevelet adott ki, amelyben a bűnbánati időhöz kapcsolódóan társadalmi kérdéseket is tárgyalt, illetve kifejezte csatlakozását Ferenc pápa kéréséhez, hogy hamvazószerdán tartsunk böjti napot a békéért. Veres András győri megyéspüspököt, az MKPK elnökét kérdeztük a körlevélről.

Megszépült a jáki templom

A nagyközönség is hamarosan a megtekintheti a megszépült jáki templomot. Szakmai bemutatót tartottak a csodálatos épületben. 

Húsvéti programajánló - Sárvári Oratórikus Kórus

sokA sárvári Oratórikus kórus 2013-ban kezdte meg müködését.

A megbocsátás a szeretet feltámadása – Székely János az ószövetségi József történetéről Budapesten

szekely-janosIdén Székely János szombathelyi megyéspüspök az előadója a budai Szent Imre-plébánia Lépések a szeretet ösvényén című nagyböjti, háromalkalmas lelkigyakorlatának, kéthetente szerda esténként. A főpásztor a második alkalmon, március 23-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében József és testvérei története kapcsán a megbocsátásról mint a szeretet feltámadásáról szólt.

Mindszenty József születésének 130. évfordulójára emlékeztek

dsc-19852022. március 26-án, szombaton Dr. Pápai Lajos ny. győri megyéspüspök mutatott be ünnepélyes szentmisét a Székesegyházban a szentéletű hercegprímás születésének 130. évfordulójára emlékezve.

Püspök atya szentbeszéde ITT hallgatható meg. 

Családok keresztútja

csaladok-keresztutja-page-001Kedves Családok! Örömmel hirdetjük Nektek, hogy idén nagyböjtben újra szeretnénk közös imádságra hívni egyházmegyénk családjait.
Kisgyerekekkel is járható és bírható keresztútjárást tervezünk.

Orgonaszentelés és templomkülső megáldás Zalaegerszegen

dsc-21352022. március 27-én 17:00 órakor kezdődő szentmise keretében, Laetare vasárnapján Dr. Székely János megyéspüspök megáldotta a zalaegerszegi Mária Magdolna Templom új orgonáját, templomát a környékbeli papok, világi vezetők, hívek jelenlétében. Stróber László kanonok, esperesplébános több éves igyekezete után, a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával készült el az új hangszer, a Modern Városok Program keretében, a „Mindszenty Út” projekt egyik elemének megvalósulásaként.

Nagyböjti szentmise a Székesegyházból - ÉLŐ közvetítés

szekes-fooltar2022. március 30-án, Dr. Székely János megyéspüspök szentmisét mutat be reggel fél 7 órakor a Székesegyházban.

Út, ami közel visz Istenhez - A Mária Útról nyílt kiállítás a szombathelyi Brenner-iskolában

kiallitas-17Egyedülálló spirituális élményt kínál a Mária Út, amelyről kiállítás nyílt Szombathelyen a Brenner-iskolában 2022. március 28-án. 

 

Útnak indult a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász segélyszállítmánya Kárpátaljára

karitasz-adomany-karpataljara-13Útnak indult a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász segélyszállítmánya Kárpátaljára. A Graz-Seckau-i Egyházmegye, valamint a Temesvári Egyházmegye is nagylelkű felajánlásokat tett a nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére.

A szentek nyomában - ifjúsági zarándoklatot hirdet a Szombathelyi Egyházmegye

zarándoklatA Szombathelyi Egyházmegye 2022. április 1-2-án gyalogos ifjúsági zarándoklatot szervez. 

Vasárnapi gondolatok Nagyböjt 4. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt4-2022„Igen, valóban szentté tett bennünket az Isten, valóban hibátlanná és tökéletessé tett, valóban méltóvá tett önmagához.
Nem a szolgák, a béresek között ad nekünk helyet, hanem barátjának nevez, és fiává fogad bennünket. És az Ő lakomáján nem elveszett többet az ember, nem halott, hanem megkerült és él, mindörökre. 
Valóban örvendezik az Isten népe.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 4. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/YIXP_7aT35M

Megáldották a felújított bázakerettyei templomot

templommegaldas-bazakerettyen-272022. március 25-én Marton István esperes-plébános áldotta meg a felújított bázakerettyei Szűz Mária neve templomot. Szentségimádási napot is tartottak. 

Mindszenty József születésének 130. évfordulóján - ünnepi szentmise ÉLŐ közvetítés

mindszenty2022. március 26-án, szombaton 10 órától ünnepi megemlékezés és szentmise lesz a Székesegyházban.

A megbocsátás a szeretet feltámadása – Székely János az ószövetségi József történetéről Budapesten

Székely JánosIdén Székely János szombathelyi megyéspüspök az előadója a budai Szent Imre-plébánia Lépések a szeretet ösvényén című nagyböjti, háromalkalmas lelkigyakorlatának, kéthetente szerda esténként. A főpásztor a második alkalmon, március 23-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében József és testvérei története kapcsán a megbocsátásról mint a szeretet feltámadásáról szólt.

Nagyböjti szentmise a Székesegyházból - ÉLŐ közvetítés

szekes-fooltar2022. március 25-én, Dr. Székely János megyéspüspök szentmisét mutat be reggel fél 7 órakor a Székesegyházban.

Felajánlás Szűz Mária Szeplőtelen Szívének

ferenc-papaMárcius 25-én, pénteken, a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének. A felajánló ima hivatalos szövegének magyar fordítása az alábbiakban olvasható. 

Megemlékező Ultreya Kőszegen

koszeg2022. április 23-án, szombaton 13 órától megemlékező Ultreyat tartanak.

3. Európai Katolikus Társadalmi Napok Pozsonyban

pozsony2022. március 17-20 között rendezték meg Pozsonyban a 3. Európai Katolikus Társadalmi Napokat.