Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gazdasági vezetőt keres a szombathelyi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága

SzombathelyA szombathelyi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága gazdasági vezető munkakörre munkatársat keres.


Szent Márton nyomában két keréken

francia-zarandok-szombathelyen-9Szombathelyre érkezett dr. Donatien Mazany. A toursi történész hálából doktori disszetrációja sikeres megvédéséért zarándokolt el Toursból Szombathelyre, két keréken. 

Követni Krisztust - Érseki szentmise a szombathelyi Szent Márton-templomban

francia-zarandok-szombathelyen-192023. szeptember 5-én dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be szentmisét a szombathelyi Szent Márton-templomban. Szentbeszédét meghallgathatják ide kattintva. 

Gondolatok Évközi 22. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-22-2023„Tagadd meg önmagad, veszítsd el az életet, és úgy jöjj hozzá, hogy egyedül Isten legyen a mindened, csak Isten, egyedül Ő.
És úgy jöjj hozzám, hogy menj át azon az emésztő tűzön, ami a kereszt. Vedd föl és így kövess!
És akkor valóban követni fogsz, akkor valóban az én nyomomban jársz, és elérkezel az én helyemre, akkor valóban a feltámadás dicsősége lesz a te koronád, és az élet, az örök és halhatatlan élet, a Szent szeretet lesz a boldogságod, az üdvösség.
Aki követni akar engem - mondja Jézus - tagadja meg önmagát, vegye föl keresztjét és kövessen!
És bizony eljut hozzám, bizony lesz kapcsolat, felbonthatatlan szent egység az Istennel, az Atyával, és az Úrral, és az Ő Szent Lelkével.”

Hálát adni az elért eredményekért - Megáldották a részlegesen megújult vámoscsaládi templomot

Templommegáldás VámoscsaládonAz elmúlt években már több felújítást is sikeresen elvégeztek a vámoscsaládi templomon. A nyílászárók cseréjére került sor nemrég, amelynek részét képezték új ablakok beépítése. Ezért is hálát adtak a vámoscsaládiak, akik Fekete Szabolcs Benedek segédpüspökkel együtt ünnepeltek. 

Templommegáldás Vámoscsaládon - Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszéde

templommegaldas-vamoscsalad-292023. szeptember 3-án áldotta meg Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök a részlegesen felújított vámoscsaládi templomot. Szentbeszéde meghallgatható itt. 

Vasárnapi Ige - Évközi 22. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/_a8d8N_yGes?si=f-bwep72Jrwasg18

A kőszegi Jézus Szíve-templom toronysisakjának javítása

Kőszeg, Jézus Szíve-templomMint ismert kormányzati támogatással, 6,1 milliárd forint összegből számos kőszegi egyházi épület újul meg. Ezek egyike a Jézus Szíve-templom. Az épület évtizedek óta beázott, emiatt súlyosan károsodott a tetőszerkezet, a homlokzati torony sisakja meg is dőlt. Ez utóbbi probléma javításán dolgoznak a szakemberek már hónapok óta. Egy nagy lépést már sikerült megtenniük: megemelték a toronysisakot, így hozzáférnek az elmúlt évtizedekben megrongálódott faelemekhez. Lehetővé válik így javításuk, cseréjük. 

Mária Kongresszus Zalaegerszegen - Beharangozó

mk23-plak-1-4-nyomdaiA szervezők sok szeretettel várnak mindenkit szeptember 8-9-én a Mária Kongresszusra Zalaegerszegre. A beharangozót meghallgathatják itt. 

Hétköznapi dolgokat cselekdett, de nem hétköznapi szeretettel - Emléktáblát avattak Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére

0831-terez-anya-emlektabla-avatas-szombathely-46Emléktáblat avattak Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére Szombathelyen a Zárdatemplomban. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök áldotta meg az emléktáblát, amelyen Teréz anya egyik imádságát lehet olvasni. Szentbeszédében a segédpüspök Teréz anya emberi nagyságáról, a szegényekért végzett áldozatos munkájáról beszélt a megjelenteknek.

Mária Kongresszus Zalaegerszegen szeptember 8-9-én - Riport a szervezőkkel

Mária KongresszusZalaegerszegen gőzerővel zajlanak a szeptember 8-9-i Mária Kongresszus előkészületi munkái. A Mária Rádió önkéntesei a szervezőkkel készítettek interjút, amit meghallgathatnak itt. 

Ferenc pápa üzenete a teremtésvédelmi imanapra

ferenc-papa„Áradjon az igazságosság és a béke” – ez a témája az idei ökumenikus teremtésvédelmi hónapnak, amelyet Ámosz próféta szavai ihlettek: „Mint a víz, áradjon inkább az igazság, mint a sebes patak, az igazságosság” (Ám 5,24).

Veni Sancte a hitoktatóknak

dsc1480Augusztus 30-án, püspöki szentmisében kérték az egyházmegye hitoktatói a Szentlélek segítségét a 2023/24-es tanévre.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-23szeptA szervezők mindenkit, de különösen a fiatalokat hívják és várják sok szeretettel szeptember 7-én elsőcsütörtöki szentségimádásra a 18 órai püspöki szentmisét követően a Székesegyházba. A plakát letölthető itt. 

Sjatóközlemény - A jánosházi Szent Imre Általános Iskola bővítése

Jánosházi Szent Imre Általános IskolaA megítélt támogatási összeg segítségével köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére került sor a Szombathelyi Egyházmegyénél, az EGYH-EKF-21-P-0009 pályázat keretén belül. A Jánosházi iskolafejlesztés támogatási célra 59.135.000.-Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Egyházmegye.

Művészettel Istenhez - Új könyv az Ecclesia Kiadótól

muveszettel-istenhez-megjelentÚj kiadványt jelentett meg az Ecclesia Kiadó Művészettel Istenhez címmel. 

Százéves hagyomány - Újra együtt zarándokoltak a horvátok Máriacellbe

20230826-153545Nyugat-magyarországi, szlovákiai és burgenlandi horvátok zarándokoltak a hétvégén Máriacellbe. A jubileumi zarándoklat vármegyénkből, Kőszegről indult, a zarándokok 150 kilométeres utat tettek meg a búcsújáró helyig, ahol dr. Székely János szombathelyi megyés püspök fogadta őket. (www.vaol.hu)

Szoboravató Gersekaráton szeptember 17-én

GersekarátA gersekaráti Szent Kereszt felmagasztalása Plébánia mindenkit szeretettel hív a templom búcsúnapján, szeptember 17-én 10 órakor kezdődő búcsúi szentmisére és az azt követő Szent Gábriel arkangyal szobor megáldására. A plakát letölthető itt. 

A Családakadémia 19. évfolyamának nyári tábora Sitkén

csaladakademia-taborA Győri Egyházmegye hét lelkes családjával indult el 2021 novemberében a CSAK19, vagyis a Schönstatt mozgalom keretében működő Családakadémia képzés 19. évfolyama. A képzési hétvégéknek Szombathely, a Martineum Felnőttképző Akadémia adott otthont. A kétéves képzést lezáró nyári hétnek 2023 augusztusában Sitke adott otthont.

Emléktáblát avatnak Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére augusztus 31-én

meghivo-kalkuttai-szent-terez-anya-emlektabla-avatasa-a-zarda-templombanAugusztus 31-én emléktáblát avatnak a szombathelyi Zárdatemplomban Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére. A püspöki szentmise 18 órakor kezdődik. A meghívó letölthető itt.