Szombathelyi Egyházmegye

Önkénteseket keres az Ifjúsági Iroda

Önkéntesek

Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda önkéntes alapon működő tanulószoba indításával szeretné segíteni, támogatni a fiatalokat a tanulásban.  

Angol Klub az Ifjúsági Iroda szervezésében

ANGOL KLUB 03-1Szeretnél angolul beszélni, de nem mersz megszólalni? Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda 15 év feletti fiataloknak beszédközpontú angol klubot indított. Két angol anyanyelvű tanár és két magyar anyanyelvű angoltanár segíti a fiatalokat a nyelvvizsga témakörökkel. Bármikor lehet csatlakozni. A részvétel ingyenes.

Tavaly megkeresztelt gyermekek bemutatása a templomban

MegkereszteltekFebruár 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a kertvárosi templom esti szentmiséjére várták azokat a gyermekeket és családjaikat hívtuk, akik az elmúlt esztendőben részesültek a keresztség szentségében.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe Zalaegerszegen

13371-gyertyaszentelo-boldogasszony-unnepeGyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a zalaegerszegi hívek is magukkal vitték Krisztus fényét otthonaikba. 

Jelentkezés Eucharisztikus Kongresszusra online módon - videós útmutató

nekA 2020-as budapesti Eucharisztikus Kongresszusra már elindult a jelentkezés. Az online jelentkezési lehetőségről adnak útmutatást a kisfilmek, amelyek elérhetők itt.

Plébániai karitász önkéntesek köszöntése Zalaegerszegen

Karitász ünnepMiközben igyekszünk odafigyelni a körülöttünk élő emberekre, azokra is gondolnunk kell, akik ebben a szeretetszolgálatban önkéntesként tevékenykednek. Így tettek a zalaegerszegi Kertvárosi Plébánián is, ahol a karitász önkénteseit ünnepelték. 

Közösségi nap a bazitaiaknak

Közösségi napMeglepő módon, nem a megszokott vasárnapi öltözetben, nem templomban, hanem egy disznóvágáson voltak együtt a bazitai hívek azokkal, akik vállalkoztak erre a közösségépítő programra február 1-jén.

Támogatás gépjárművek beszerzésére

keszult-magyarorszag-korm-tamogatasaval-2019A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával 2019-ben a Szombathelyi Egyházmegye több gépjárművet is vásárolt. 

Hit, hagyomány, hangulat

36romafotobahgetiskanderÚjraéledt a cigánymise hagyománya Székely János szombathelyi megyés püspök kezdeményezésére, aki legutóbb a soltvadkertiek előtt celebrálta lovári nyelven a szertartást. A különleges eseményre lapunkat is meghívták. (www.szabadfold.hu)

Szólj be a papnak! - Február 5-én

szolj-be-a-papnak-8-allo-copy2020. február 5-én 18 órakor folytatódik a Szólj be a papnak! sorozat Szombathelyen. Ezúttal a fogyasztói társadalom giccsünnepeiről lesz szó. Helyszín ezúttal is az Agora Savaria Mozi aulája.

Konferencia a jáki templom felújítási munkálatainak eredményéről február 17-én

meghivo-jak-2020-02-172020. február 17-én konferenciát rendeznek Szombathelyen az Eölbey-házban, ahol bemutatják a jáki templom 2019. évi kutatásának eredményeit. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezést kérnek a szervezők a címen. A meghívó letölthető itt. 

Urunk Bemutatásának ünnepe Bázakerettyén

Krisztus bemutatása2020. február 2-án emlékezett meg egyházunk Krisztus bemutatásáról a jeruzsálemi templomban. Bázakerettyén a gyertyaszentelési körmenet előtt a kerettyei hittanosok Urunk Bemutatásának evangéliumi történetét jelenítették meg. Mária és József a 40 napos kis Jézus a jeruzsálemi templomba vitték. Simeon a karjába vette a gyermeket és a Világ Világosságának nevezte. Ott volt Anna próféta asszony is és beszélt a gyermekről, aki népének szabadítója.

Fénynek lenni a világban! - A Megszentelt Élet Világnapját ünnepelték Szombathelyen

Megszentelt Élet Világnapja2020. február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a Megszentelt Élet Világnapján Szombathelyen találkoztak az egyházmegye terültén élő szerzetesrendek és szerzetesi közösségek tagjai. 

Szentségimádási helyszínek a Szombathelyi Egyházmegyében 2020. február

szentsegimadas-2020februarSzentségimádási helyszínek a Szombathelyi Egyházmegyében 2020. február. A plakát letölthető itt. 

Megszentelt Élet Napja Szombathelyen február 2-án

Megszentelt Élet Napja2020. február 2-án, vasárnap kerül sor a Szombathelyi Egyházmegyében élő szerzetesek hálaadására és elköteleződésük megújítására a Székesegyházban. Az esti 18 órai mise előtt fél órával zsolozsmát imádkozunk a püspökatyával, majd ezt követi az ünnepi szentmise.

Egyházi iskola Körmenden?

Iskola2020. szeptember 1-től a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működhet a Kölcsey Utcai Általános Iskola Körmenden, amennyiben a szülők erről döntenek márciusban. Az intézményben dolgozóknak és a szülőknek tartottak tájékoztatót január 30-án.

Szépre festett lélekkel – Tóni atya Székely János püspökkel beszélgetett

BeszélgetésekMichels Antal plébános Kávéházi beszélgetések Tóni atyával sorozata keretében Budapesten, a Shalom közösség HungaRio kávéházában január 27-én Székely János szombathelyi megyéspüspököt, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának vezetőjét, a Caritas in Veritate Bizottság, valamint a Magyarországi Keresztények és Zsidók Tanácsának elnökét kérdezte életéről, hivatásáról, munkájáról.

Egészségügyi dolgozók találkozója Körmenden - Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Szentbeszéd2020. január 22-én tartották Körmenden az Egészségügyi dolgozók találkozóját. A Szent Erzsébet-templomban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét. Szentbeszédét meghallgathatják itt. 

A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díj átadó ünnepsége - Hangfelvétel

Ünnepség2020. január 22-én adták át Körmenden A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az átadó ünnepség hangfelvételét meghallgathatják itt.