Szombathelyi Egyházmegye

"Ebéd a rászorulók asztalára"

egyhazmegyeA Szent Márton Köpenye Alapítvány segítséget szeretne nyújtani rászoruló családoknak, hogy hétvégén is meleg ételhez jussanak. Várják éttermek, vállalkozások, magánszemélyek támogatását. Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

Gaál Jenő SVD atya gyászmiséje

2020. március 27-én hunyt el Gaál Jenő SVD atya. A gyászmisét lelki üdvéért 2020. április 3-án mutatták be Kőszegen, a Szent Imre Missziósházban. A szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt.

https://www.youtube.com/embed/PI4YTjsS1Sg

Virágvasárnapi szentmise a Székesegyházban.

Virágvasárnapi szentmise a Székesegyházban. A szentmise főcelebránsa: dr. Székely János megyéspüspök. 

https://www.youtube.com/embed/ddyWBfGtWeg 

Megjelent a Martinus 2020. áprilisi száma

martinus-202004Megjelent egyházmegyénk havilapja a Martinus április száma, amely letölthető pdf verzióban itt. 

A Szentírás üzenete - 2020. március 5. - Óra Krisztián atya gondolatai

A Szentírás üzeneteVirágvasárnapon Óra Krisztián atya osztja meg velünk gondolatait, melyek meghallgathatók itt.

„AZ OTTHON BEZÁR VAGY KINYIT?“ - 2. online adás április 8-án

60342232-2066515120137752-8117540734069899264-o2020. április 8-án folytatódik a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága „AZ OTTHON BEZÁR VAGY KINYIT?“ című online programja.

Virágvasárnap a nagyhét ünnepélyes megnyitása

viragvasarnapVirágvasárnap a bűnbánatot jelentő nagyböjti időszak utolsó vasárnapja és egyben a Nagyhét kezdete. Ezen a vasárnapon Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

Segédanyag a nagyhét személyes és családi imádságaihoz

mkpkLetölthető dokumentumokban közöljük a Segédanyag a nagyhét személyes és családi imádságaihoz című liturgikus segédletet, amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa 790/2020. számon, április 2-án hagyott jóvá. Előkészítését a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet végezte.

Járvány idején is "tele" a szombathelyi Kálvária-templom

TemplomJárvány ide vagy oda, a szombathelyi Kálvária-templom közösségén nem fog vírus, sem korlátozó intézkedések. A szentmisén mindenki jelen van. Köszönjük a közösségnek a lelkesedést és Horváth József atyának a képeket.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyhétre vonatkozó közleménye

mkpkA húsvét ünnepére készülve buzdítunk mindenkit arra, hogy hittel és lélekben, egyénileg és családban is méltó módon ünnepelje meg megváltásunk titkát.

Közlemény a Sárvári Csicsergő Óvoda Petőfi utcai székhelye átvételének visszavonásáról

Szombathelyi EgyházmegyeKözlemény a Sárvári Csicsergő Óvoda Petőfi utcai székhelye átvételének visszavonásáról

BARSI BALÁZS: CSALÁDI LITURGIA NAGYHÉTRE

NagyhétBarsi Balázs ferences atya a most megjelent útmutatóval segítséget kíván nyújtani a vírusjárvány következtében kialakult helyzetben. A négy fal közé kényszerült, és a nagyheti szertartásokon részt venni nem tudó családok az elkészült és átimádkozott anyag segítségével az ünnep legmélyéig juthatnak el. A segédlet javaslatokat fogalmaz meg a nap kezdésére és befejezésére, de még az étkezések előtti imádságainkra vonatkozóan is. Énekek szövik át a szent olvasmányokat és az előimádkozó-válaszadók dinamikus imádságait. A végigimádkozott és végigélt családi liturgiánk során kapcsolatba léphetünk Istennel és – először talán észre sem vesszük – mélyebb kapcsolatba kerülhetünk a szeretteinkkel is.

Összefoglaló a koronavírus járvánnyal összefüggő tudnivalókról


Magyarország Kormánya a koronavírus járvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el. A MEGELŐZÉS ÉRDEKÉBEN MINDENT MEG KELL TENNÜNK. Információk.