Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Karácsonyi üdvözlet a Sárvári Oratórikus Kórustól

sarvari-korusA sárvári Hang-villa Zenei Stúdió által készített első zenés karácsonyi képeslapjával kíván mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikeres, boldog újévet!

A Sárvári Oratórikus Kórus közössége nevében: dr. Szalai Ferencné kórusvezető

Akolitusképzés a Szombathelyi Egyházmegyében – a második végzős évfolyam

csoportkep-biblikumA legvégén kezdeném: nehéz volt elengedni egymás kezét. Nehéz volt a szervezőknek, oktatóknak, és nekünk még inkább, akik a képzésen részt vettünk. Az utolsó képzési hétvégénk volt, annak is az utolsó napja 2021. december 5-én vasárnap, ebéd után.

Elindult Székely János megyéspüspök honlapja

szekely-embl-web-0022021 év végén újdonságként mutatjuk be egyházmegyénk híveinek Székely János megyéspüspök honlapját, amelyet a www.szekelyjanos.hu címen érhetnek el. 

Az MKPK karácsonyi üdvözlete

mkpk-unnepi-koszonto-banner-350x110px„Isten Fiúként jön el a világba, hogy Isten gyermekeivé tegyen bennünket. Milyen csodálatos ajándék! Isten ma ámulatba ejt minket és mindannyiunknak ezt mondja: »Te egy csoda vagy!«” Ferenc pápa

Karitász adományozás Zalaegerszegen

image00002Advent első vasárnapját megelőző héten kezdte el a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportja az idei Adventi  adománygyűjtést.

Adventi koncert Zalaegerszegen

image00003A zalaegerszegi Liszt Ferenc Kórus adventi, jótékonysági koncertet adott a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban, amelyet szinte telt házas hallgatóság fogadott.

Egy plébánia és egy emberi élet története - Historia Domus Rábakethelyről

265045619-3019650334959476-2327126961217336249-n2021. december 11-én mutatták be a rábakethelyi templomban Kozma Ferenc, egykori plébános plébániatörténeti feljegyzéseit. 

Mindenki tud adni - rászorulókat látták vendégül Szombathelyen

mindenki-karacsonya-612021. december 20-án karácsonyi műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal örvendeztette meg az embereket a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és az Áldott Kereszt Egyesület Szombathelyen. Az eseményt élőben közvetítettük egyházmegyénk Youtube csatornáján, amit visszanézhetnek itt. 

Szegények karácsonya - ÉLŐ közvetítés

langA szombathelyi Székesegyházban Szegények Karácsonyára kerül sor.

Afrika-hét 2022. február 7-11. - Várjuk iskolák jelentkezését

Afrika-hétA Szombathelyi és a Kaposvári Egyházmegyék, a Boldogasszony Iskolanővérek, a Bencés, a Jezsuita és a Szalézi Rendek együttműködésében 2022. február 7-11. között újra megrendezik az Afrika hetet. A szervezők várják egyházi és állami iskolák jelentkezését. 

Megérkezett a Betlehemi Láng a szombathelyi Székesegyházba

0016Advent 4. vasárnapján az esti szentmisében vette át Dr. Székely János megyéspüspök a cserkészektől a betlehemi Születés Templomban meggyújtott lángot.

Koncert a Püspöki Palotában és a kőszegi Jézus Szíve templomban

016Az Angelica leánykar Gráf Zsuzsanna vezetésével nagyszabású koncertet adott mind a Püspöki Palotában mind Kőszegen.

Online (Ima)Ösvény Betlehem felé

betlehemi-csillagAz egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága szeretettel hívja a családokat egy online adventi imaösvényre, hogy haladjunk együtt Betlehem felé.

Betlehemi láng érkezése - -ÉLŐ püspöki szentmise közvetítés

betlehemi-lang2021. december 19-én, advent 4. vasárnapján érkezik a Szombathelyi Székesegyházba a Betlehemi láng, melyet a cserkészektől Dr. Székely János megyéspüspök vesz át. A szentmisét ÉLŐ-ben közvteítjük!

Vasárnapi gondolatok Advent 4. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

advent4-2021„Amikor majd a karácsonyt ünnepeljük, ne felejtsünk el néhány néma, hangtalan pillanatban elmerülni ebbe a titokba.  
Mert e Titok előtt valóban semmit sem tehet az ember, csak egyetlen egyet tehet meg, amit megtett Mária, és amit megtettek az asszonyok a kereszt előtt állva: csak áll, és hisz a Szeretetben, ebben a Szeretetben, csak szemléli Őt, csak néz, néz e Szeretet lángoló tüzébe, nézi a karácsony Kisdedét, a csöppnyi Gyermeket, és megretten az ember szívében, megrendül, mert áldozat ez, kimondhatatlan és felfoghatatlan titok, ugyanaz a titok, mint ami megvalósult a kereszten, és a kereszt előtt álltak az asszonyok és szemlélték, és hittek a Szeretetben.
S akik hittek benne, akik hiszünk, boldog a mi lelkünk.”

Vasárnapi Ige - Advent 4. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/CPmv2dujUwA

Mindenki Karácsonya a Székesegyházban - 2021. december 20. 12 óra

szekesegyhazA Szombathelyi Egyházmegye 2021-ben harmadik alkalommal nyitja meg a Püspöki Palota kapuit a szerény körülmények között élő családok előtt, hogy a karácsony hangulatához méltóan megvendégeljék a legelesettebbeket. 

Vizitáció a nagykutasi plébánián

img-20211209-142458-1Az egyházjog előírása szerint a megyéspüspöknek ötévente saját maga vagy megbízottja útján kell végiglátogatnia az egyházmegyét. Ezen kötelességének eleget téve 2021. december 9. napján dr. Székely János püspök atya a Nagykutasi Plébánián tett látogatást. A püspöki vizitáció keretében elsőként az andráshidai iskolát, majd az óvodát kereste fel, ahol az intézményvezetőkkel találkozott.

Szakkollégiumi angyalkák

001Maguk hoztak ajándékokat a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium egyetemistái és vitték el rászoruló családoknak a karácsony közeledtével.

Taize-i imaóra Kőszegen

koszeg-zarda2021. december 20-án hétfőn, Taize-i imaóra lesz Kőszegen a Zárdatemplomban. 

Mindenkit szeretettel várnak!