Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mindszenty József: Az Édesanya című színmű bemutatása Iváncon

mindszentyA Vasszécsenyi Plébánia Színjátszói előadásában 2021. október 17-én mutatják be Iváncon Mindszeny József: Az Édesanya című írása alapján készült színdarabot. A meghívó letölthető itt. 

Liszt koncert a Székesegyházban

liszt2021. október 22-én, Liszt Ferenc születésének 210. évfordulóján a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom és a szombathelyi székesegyház karnagyai: Soós János is Lakner-Bognár András különleges koncert keretében előadják a szerző három legjelentősebb orgonára írott kompozícióját. 

Dicsőítő szentségimádás Szőllősben

a-kep-letoltve-ide-messenger-liteOktóber 15-én pénteken a Szőllősi Jézus Szíve templomban Dicsőítő szentségimádás lesz.

72 óra kompromisszum nélkül -- szakkoli módra

08Október 7-e és 10-e között zajlott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű szociális önkéntes akció országszerte. Az akció keretein belül az országban több helyen kisebb-nagyobb csoportban fiatalok teljesítenek közhasznú feladatokat, ezáltal tesznek másokért, környezetünkért.

Élő Rózsafüzér Zarándoklat Zalaegerszegen

Rózsafüzér zarándoklat ZalaegerszegenOktóber hónapban egyénileg és közösségileg végzett imádság, különösen a rózsafüzér imája segíti a közösen megélt hit erejének átélését. Különleges alkalma volt ennek a mostani, Zalaegerszegért végzett rózsafüzér zarándoklat október 9-én. 

Capella Savaria koncert Iváncon október 16-án

capella-savaria-2021-10-16Az idén 40 éves Capella Savaria ad koncertet október 16-án Iváncon. Részletek a plakáton. 

Terménybetakarítás utáni hálaadás Zalaegerszegen

TerménybetakarításOktóber 3-án terményekért adtak hálát Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban. 

„Boldog Brenner János Kollégium” épül Heiligenkreuzban

2021-10-05-gruppenfoto-1-grundsteinlegung-p-anastasius-brenner-e-fuerst-084762021. október 5-én helyezték el Heiligenkreuzban a „Brenner Anasztáz-János Kollégium” alapkövét. 

„Gyógyítsd meg a testet, gyógyítsd meg a lelket” – orvosi emlékkonferencia Körmenden

113Boldog Batthyány-Strattmann László orvosi munkásságát méltató emlékkonferenciát tartottak 2021. október 9-én Körmenden.

Adománygyűjtő napok a Mária Rádió új frekvenciáiért!

mrHárom megyeszékhelyen is megszólalt a Mária Rádió a nyár végén: Kaposváron (FM 93,1 MHz), Zalaegerszegen (FM 104,4 MHz) és Nyíregyházán (FM 106,8 MHz). Ezzel újabb 240.000 emberhez juthat el a szeretet, a remény és a Jézusba vetett bizalom hangja. Az új frekvenciákon napi 22 órában a Mária Rádió országos adása szól, napi 2 órában pedig körzeti műsorok hallhatók (17:50-19:50 között). Hálásan köszönjük a Szűzanya gondviselő szeretetének újabb csodáját.

Nem a magam jóságát, hanem Krisztust kell adnom – átadták a Karitász önkénteseinek országos elismerését

KaritászA Katolikus Karitász már tíz éve ismeri el a Caritas Hungarica Díjjal azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Idén 47 önkéntes részesült az elismerésben, amelyet október 9-én, szombaton adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász négy segítője is a díjazottak között van. 

Lehár 145 Emlékév - Szlovénia - Szent Márton

1Az emlékév keretében a Szent György Lovagrend, és a GRÁDICS Egyesület szervezésében került sor a szlovéniai Komeni-fennsíkon található Kostanjevica na Krasu település Szent Márton tiszteletére szentelt templomában kétnyelvű szentmisére, majd megemlékezésre és agapéra.

Vasárnapi Ige - Évközi 28. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/SvmdMMDj4Og

Vasárnapi gondolatok Évközi 28. vasárnapra- Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi28-2021

„Istent nézzük reggel, és Istent nézzük naphosszat, Őreá nézünk este, Őreá nézünk, ha sírunk, a könnyben, és Őreá nézünk az örömben.
Istent nézni szüntelen, és minden tettet és mozdulatot érte tenni, szüntelen zörgetni az ajtón.
Ez az út hozzá. És ha ezen az úton megyünk, ha az életünk útja abban áll, hogy Isten után vágyódunk, hogy Istenhez törekszünk, hogy az Ő ajtóján zörgetünk és könyörgünk, ha ezen az úton járunk, akkor meg is kapjuk Őt Őtőle.
Őt, a mennyei Kincset, az Örök Életet, meg fogjuk kapni, hogy csak Ő legyen a Mindenünk, hogy Ő a Mindenünk legyen, a mi Örök Életünk, a mi végtelen Örömünk, az Üdvösségünk.

Közel 8000 fiatal részvételével kezdődött el a 72 óra önkéntes ifjúsági akció

72ora-2021-7Több mint 8 000 fiatal vesz részt a hétvégén a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akcióban, összesen közel 100 településen. 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde október 7-én, Magyarok Nagyasszony ünnepének előestéjén

mindszenty-kiallitas-4Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde október 7-én, Magyarok Nagyasszony ünnepének előestéjén a Székesegyházban. Meghallgatható itt.

#Mindszenty Életkapuk - Új tárlat a bíboros életéről a Szily János Látogatóközpontban

mindszenty-kiallitas-37Mindszenty József életét bemutató tárlat nyílt Szombathelyen, a Szily János Látogatóközpontban. Jövőre emlékezünk Mindszenty bíboros születésének 130. évfordulójáról. 

"Veszteségből születő élet" című előadássorozat

eger-csaba-plakatÉger Csaba pszichológus „Veszteségből születő élet” című előadássorozatot tart 2021. október 29-én és november 5-én 17.30 órakor a Martineum Felnőttképző Akadámiára!

Magyarországi főpapi rezidenciák zenéje - Hangverseny a Püspöki Palotában október 12-én

koncertKülönleges zenei koncertre hívunk és várunk minden zenebarátot október 12-én a szombathelyi Püspöki Palotába. Az Erdődy Kamarazenekar Magyarországi főpapi rezidenciák zenéje címmel ad koncertet. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, valamint a címen illetve au 1/898-09-19-es telefonszámon igényelhetők.

Mindszenty Életkapuk c. interaktív kiállítás megnyitó és Püspöki szentmise

12A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont, valamint a Magyarországi Mindszenty Alapítvány tisztelettel hívja és várja az érdeklődőket október 7-én, csütörtökön 16.30 órára, a Mindszenty Életkapuk c. interaktív kiállítás megnyitójára, majd ezt követően 18.00 órától a Magyarok Nagyasszonya-előesti püspöki szentmisére a Székesegyházba.