Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Az örök élet forrásánál - Bemutatták a Szombathelyi Egyházmegye új könyvét

konyvbemutato-20Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva ünnepi albumot jelentetett meg a Szombathelyi Egyházmegye. Szeptember 27-én mutatták be a kiadványt a Székesegyházban. 

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

szent-gellert-dij-atadasa-12Szűk körben, a Püspöki Hivatalban atadták a Szent Gellért-díjakat szeptember 24-én. Hárman részesültek az elismerésben, ami az egyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények pedagógusainak, dolgozóinak adományozható. 

Perenyeiek fogadalmi zarándoklata

perenyeiek-fogadalmi-zarandoklata-1-24Az idén is teljesítették a perenyeiek őseik fogadalmát: szeptember 26-án elzarándokoltak a velemi Szent Vid-kápolnához, hogy hálát adjanak amiért véget ért a kolerajárvány 1849-ben. 

Sikeresen szerepelt irodalmi pályázaton a jánosházi Szent Imre Iskola diákja

Irodalmi pályázatA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2021 tavaszán A család, Istentől rendelt közösség címmel pályázatot hirdetett. A Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében meghirdetett felhívásra verssel és novellával lehetett pályázni, két korcsoportban. Célja az volt, hogy a gyerekek a szépirodalom eszközeivel mutassák be, mit jelent a család a keresztény életünkben. Jánosházi Szent Imre Iskola diákja Kovács Borbála is sikeresen szerepelt a pályázaton. 

ÉLŐ szentmise közvetítés a Székesegyházból zenés áhitattal

szept-29-plakat-szekes2021. szeptember 29-én, szerdán este 18 órakor hálaadó püspöki szentmisét mutat be Dr. Székely János a Karitász elmúlt 30 évéért, utána Dr. Csókay András tanuságtétele és Dolhai Attila zenés imaestje lesz.

ÉLŐ szentmise és könyvbemutató közvetítés a Székesegyházból

az-orok-elet-forrasanal-meghivo-a4-vegeleges-0924-12021. szeptember 27-én este 17:30-tól élőben közvetítünk könyvbemutatót és szentmisét a Szombathelyi Székesegyházból.

 

Testteo konferencia és 3 új posztgradképzés, elsőként Magyarországon

testteo-szorolapA Veszprémi Érseki Főiskola szervezésében november 6-án egy testteológia konferencia lesz, illetve januártól indul 3 új posztgraduális szak: testteológia, élethigiénia és spiritualitás, egyházi közösségvezetés- közösségszervezés.

3. Egyházmegyei Nemzetiségi nap Felsőszölnökön

dsc-54702021. szeptember 25-én, harmadszor rendezték meg az Egyházmegyei Nemzetiségi napot Felsőszölnökön!

Életkapuk - interaktív kiállítás fiataloknak

szombathely-meghivoA Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont és a Magyarországi Mindszenty Alapítvány 2021. október 7-én interaktív kiállításra hívja az érdeklődöket Életkapuk címmel.

Ars Sacra Nagykutason

arssacraA XV. Ars Sacra fesztiválhoz csatlakozva kiállításokkal és kulturális programmal várták a szervezők az érdeklődőket 2021. szeptember 12. napján Nagykutason.

Hegyi búcsú Nagykutas

nagykutas2021. szeptember 18-án 22. alkalommal került megrendezésre a nagykutasi hegyen található kápolnánál a búcsúi ünnepség. Az eseményt Cseh Csaba a „Községünkért” Alapítvány elnöke nyitotta meg. Elmondása szerint a kápolna keresztjét a hegybirtokosok állították 1913-ban. 1999-ben a keresztet felújították, amiről minden év szeptemberében búcsú formájában emlékeznek meg. Az épületet és környékét azóta is igyekeznek szépíteni, gondozni, így került sor a közelmúltban a kápolna mellett felállított Szent Antal szobor átadására, a kápolna falára pedig az alapítvány oltárképet készíttetett.

Vasárnapi gondolatok Évközi 26. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi26-2021„A keresztény életnek ez a lényege: befogadni a Szeretetet, az Istent.
Befogadni a szeretetünkbe, befogadni a jóságainkba, a szelídségünkbe, a békénkbe, az irgalmunkba, és akkor Istenhez tartozunk, az Övéi vagyunk, az Ő tanítványai.
Ott állunk már az Ő hajlékának küszöbén és belépünk az Ő trónja elé, és a Szeretetnek örök és végtelen ragyogásában élünk mindörökké.”

Az örök élet forrásánál - A Szombathelyi Egyházmegye új kiadványának bemutatója szeptember 27-én

az-orok-elet-forrasanal-meghivo-a4-vegeleges-0924-1A Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív és vár az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért hálát adó szentmisére és az azt megelőző könyvbemutatóra. 2021. szeptember 27-én 17.30-kor mutatjuk be Az örök élet forrásánál című jubileumi albumot. 18 órától pedig Székely János megyéspüspök mutat be hálaadó szentmisét. A meghívó letölthető itt. 

Vasárnapi Ige - Évközi 26. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gWDanCywpCo

A Nyolc Boldogság Közösség programajánlója

8-boldogsag-come-and-see-plakat-webreA Nyolc Boldogság Közösség homokkomáromi házának három programajánlója, amelyekből kettő fiataloknak szól.

Szepetneki plébánia búcsúja

bucsui-plakat-page-0012021. október 2-3-án szombaton és vasárnap tartja a szepetneki Szent Őrzőangyalok plébánia a búcsúnapját.                                         

Ferenc pápa üzenete az Elvándorlók és menekültek világnapjára

menekultekAz Elvándorlók és menekültek világnapján, melyet idén szeptember 26-án tartunk, a Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a katolikus hívekhez. Ferenc pápa „Egy mind nagyobb mi felé” címmel közzétett gondolatai az alábbiakban olvasható:

„Van időm Rád” hétvége anyáknak és fiúknak

dscn20702021. szeptember 17-19. között a Martineum felnőttképző akadémián Anya-fia hétvége került megrendezésre.

Nyílt nap a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnáziumban

plakat-facebookra-2021A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Gimnázium 2021. szeptember 28-án regisztrációhoz kötött nyílt napot tart.